Sindikat linijskih pilota MA traži komunikaciju sa Vladom

Dodajte komentar

Sindikat linijskih pilota Montenegroerlajnza (MA) pisao je ministrima Mladenu Bojaniću i Milojku Spajiću i naveo da za dvije sedmice otkako je izvršna vlast digla ruke od nacionalnog avio-prevoznika niko im se nije obratio, niti su vidjeli neki konkretan korak koji bi potvrdio obećanja Vlade i riješio životna i egzistencijalna pitanja radnika.

U pismu su naveli da se obraćaju odgovornima za gašenje MA, te da su prošle dvije sedmice od gašenja MA i njihove izjave da neće biti nuspojava obećane mirne tranzicije ca MA na novu kompaniju.

– Ne samo da nisu ispunjena obećanja već je prekinut svaki kontakt sa nama. U nas se uvukla sumnja da postoji mogućnost da budemo izigrani i da postanemo žrtve politikantstva. Mi samo želi-
mo da odgovorno nastavimo da radimo naše poslove naveli su u pismu iz Sindikata linijskih pilota MA.

Dok se Vlada bavi logom kompanije, naprednim finansijskim derivatima i marketingom, kako su naveli, 250 ljudi koji nisu dio letačke operative, od ukupno 350 zaposlenih, zajedno sa svojim porodicama strmoglavo klize ka socijalnim slučajevima.

– Zamjeramo vam nedostatak komunikacije i empatije. Vama nisu važna naša mišljenja, već kako iz medija čujemo, sa inostranim konsultantom rješavate našu budućnost. Molimo vas da hitno uspostavimo zdravu komunikaciju, i što prije riješimo radno-pravne i socijalno-pravne statuse zaposlenih u MA naveli su iz Sindikata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *