Bokeška ulica uskoro dobija potpuno novi izgled

Počeli su radovi na rekonstrukciji Bokeške ulice, a realizacijom ovog projekta jedna od najpoznatijih i najposjećenijih ulica u Podgorici dobiće potpuno novi izgled, saopšteno je iz Glavnog grada. Ukupna vrijednost radova, kako su naveli, iznosi 377.000 eura, a rok za izvođenje je 120 dana.

Kako su kazali iz Glavnog grada, radovi podrazumijevaju izgradnju novih trotoara od kamena.

“Sadašnja kolovozna površina biće pokrivena granitnim pločama, a biće ugrađena i potpuno nova vodovodna i atmosferska infrastruktura, kanalizacija i javna rasvjeta. Ugostitelji će dobiti veći prostor za obavljanje svojih djelatnosti, a nadstrešnice budućih terasa, koje će biti odvojene od objekata, biće unificirane”, navodi se u saopštenju.

Zbog izvođenja radova biće i zatvaranja lokala.

“Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova kompanija Ilija Novaković ICO će se truditi da u najvećoj mogućoj mjeri obezbijedi pristup svim ugostiteljskim objektima, ali će u jednom kraćem vremenskom intervalu, u cilju bezbjednog izvođenja radova, ugostiteljski objekti biti zatvoreni. Dodatno, izvođač radova je iskazao uvjerenje da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, radove završiti i prije predviđenog roka”, zaključili su iz Glavnog grada.

Izvor: RTCG.me

Foto: Podgorica.me

Check Also

UNIQA grupa: Preliminarna dobit za 2020. veća od očekivane uprkos COVID-19

UNIQA je zaključila  2020. godinu, koju je obilježio COVID-19, nadmašivši očekivanja iz aprila 2020. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *