Tui ove godine očekuje snažan preporod turističkog tržišta

Dodajte komentar

Najveća evropska turistička grupacija Tui ove godine očekuje snažan preporod turističkog tržišta, koje se srušilo za vrijeme koronakrize.

– Očekujemo uglavnom normalno ljeto, rekao je izvršni direktor Tui-a Fritz Joussen za diseldorfskogi “Rheinische Post”.

Međutim, “biće ponuđeno samo oko 80 posto letova u odnosu na godine prije krize kako bi se postigla optimalna iskorištenost”.

Tokom praznika u julu i avgustu, vjerovatno je da će mnogi letovi na linijama u mediteranskoj regiji biti brzo bukirani. Ponuda za maj je rezervisana za 50 posto.

Kompanija je nudila većinu putovanja po istim cijenama kao 2020. i 2019. godine, ali turisti bi trebali trošiti više na putovanja.

– Kupci rezervišu kvalitetnije. Mnogi imaju dodatni manevarski prostor u svom budžetu, a zatim odaberu hotel s 5 zvjezdica umjesto hotela s 4 zvjezdice, rekao je Joussen

– Sva naša istraživanja tržišta pokazuju da postoji ogromna želja ljudi da ponovo mogu lijepo putovati nakon ovog teškog razdoblja korone, dodao je.

Joussen čak računa da će trenutna vakcinacija učiniti sva ograničenja putovanja nepotrebnim.

– Ako smo zaštitili najugroženije grupe od zaraze, ograničenja mogu u cjelini naglo pasti. Tada ograničenja putovanja više ne bi bila proporcionalna, istakao je.

Međunarodno putničko poslovanje dramatično je opalo 2020. godine. Tui je morao biti spašen od bankrota uz pomoć vlade koja je iznosila nekoliko milijardi eura.

Izvor: Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *