Ovo je nova postavka direktora CKB banke

Dodajte komentar

CKB i Podgorička banka završile su sredinom decembra proces spajanja u jednu finansijsku instituciju, od kada posluju pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, member of OTP group.

Projekat spajanja trajao je od jula 2019. godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societe Generale banke Montenegro. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Integrisanom bankom, upravljaće Pál Kovác, koji će obavljati funkciju glavnog izvršnog direktora banke. Kovács, magistar ekonomije, diplomirao je na Fakultetu za finansije Univerziteta za ekonomiju u Budimpešti. Takođe je član Odbora direktora CKB-a. Ima bogato iskustvo u bankarskom sektoru. Karijeru je započeo u Narodnoj banci Mađarske 1982. godine. Potom se pridružio banci K&H Plc. kao generalni direktor, a onda i zamjenik glavnog izvršnog direktora i član Odbora direktora. U OTP grupi radi od 1999. godine. Tu je od 1999. do 2000. godine bio generalni direktor za korporativno bankarstvo za regiju Budimpešte. Od 2000. do 2006. godine bio je generalni direktor Centralne direkcije za odobravanje zajmova. U periodu od 2006. do 2012. godine radio je kao generalni direktor Direkcije za komercijalno bankarstvo, a od 2014. do 2016. na poziciji generalnog direktora Direkcije za korporativno i projektno finansiranje. Šest godina je bio predsjednik Nadzornog odbora u OTP banci u Ukrajini. Od 2017. godine je glavni izvršni direktor u CKB-u.

Pored Kovác-a Upravu banke čine:

Branislava Maja Vukčević – Izvršni direktor za Sektor korporativnog upravljanja

Branislava Maja Vukčević rođena je 1969. godine u Podgorici. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu. Pohađala je Frances King School u Londonu i brojne kurseve u oblasti upravljanja projektima. Svoju profesionalnu karijeru započela je 1993. godine u Tanjugu, kada je bila angažovana u Odjeljenju za ekonomske poslove. Od 1994. do 2001. godine radila je u Ambasadi Nigerije u Beogradu, da bi radni angažman nastavila u magazinu Forbes, gdje je bila saradnik za Crnu Goru. Od 2001. do 2005. godine radila je na ekonomskim, političkim i projektima institucionalnih reformi u okviru USAID Montenegro. Profesionalni angažman nastavlja u T-Mobile Crna Gora do 2007. godine. Gospođa Vukčević je od 2007. godine član CKB-a. Angažman je započela u Odjeljenju za međunarodne odnose, da bi od 2010. do 2017. godine obavljala funkciju direktora Korporativnog sekretarijata, PR poslova i komunikacija. Od 2017. do 2020. godine na poziciji je direktora kabineta glavnog izvršnog direktora i Direkcije za ljudske resurse. Od 2020. godine na poziciji je izvršnog direktora Sektora za korporativno upravljanje. Tečno govori engleski i italijanski jezik, a posjeduje i licencu sudskog tumača za engleski jezik.

Sandra Kordić – Izvršni direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim i pravnim ilicima

Sandra Kordić rođena je 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, Odsjek elektronika, telekomunikacije i računari. Doktorant je na Univerzitetu Donja Gorica u oblasti međunarodne ekonomije. Karijeru je započela kao profesor programiranja i elektronike 2005. godine, da bi godinu dana kasnije počela angažman u CKB-u kao inženjer sistema u IT odjeljenju za e-banking, sve do 2009. godine. Od 2009. do 2012. godine bila je rukovodilac za prodaju i podršku biznisu. Nakon toga, svoju karijeru nastavlja u Societe Generale Montenegro kao direktor Sektora za projekte i organizaciju. Uspješno izvršeni projekti kvalifikovali su je da svoj profesionalni angažman nastavi u sjedištu Societe Generale banke u Parizu u periodu od 2016. godine do 2019. godine, gdje je radila kao regionalni menadžer za transformacije u Evropi i direktor misije za 40 zemalja u okviru Centra operativne izvrsnosti. Od aprila 2019. godine angažman nastavlja u CKB-u kao izvršni direktor za poslove sa stanovništvom. Od jula do decembra 2020. godine uspješno je obavljala funkciju izvršnog direktora za komercijalne poslove i zamjenika glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke, članice OTP Grupe, nakon čega je imenovana za Izvršnog direktora za poslovanje sa fizičkim i pravnim ilicima u CKB-u.

Maja Krstić – Izvršni direktor za Sektor strategije i finansija

Maja Krstić rođena je 1973. godine u Podgorici. Završila je Ekonomski fakultet u Podgorici i nosilac je profesionalnog zvanja licencirani revizor. Svoja postdiplomska znanja sticala je u domaćim i međunarodnim institucijama.  Krstić je karijeru započela u Ministarstvu finansija Crne Gore, da bi je nastavila u poslovima revizije, najprije u društvu za reviziju Montrev, a kasnije kao menadžer u jednoj od najvećih revizorskih kuća PricewaterhouseCoopers. Bila je angažovana na poslovima revizije i finansijskog savjetovanja, sa posebnom specijalizacijom za podružnice kompanija koje se kotiraju na Američkoj berzi. OTP grupi pridružila se 2008. godine, kao glavni interni revizor u CKB-u. Angažovana je više puta i kao finansijski savjetnik Svjetske banke na projektima unapređenja računovodstva i revizije, a bila je i član radnih grupa na izradi podzakonskih akata iz oblasti tržišta kapitala. U julu 2013. godine imenovana je za izvršnog direktora za finansije i bankarske operacije u CKB-u, a od jula do decembra 2020. godine uspješno je obavljala funkciju glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke, članice OTP grupe.

Viktor Vorobej – Izvršni direktor za Sektor upravljanja rizicima

Viktor Vorobej stekao je diplomu na Katoličkom univerzitetu Pazmany Peter, na Pravnom fakultetu u Budimpešti, Mađarska. Od 2004. do 2007. radio je u advokatskim kancelarijama, a 2007. godine pridružio se OTP banci u Budimpešti. Od 2010 do 2017. godine obavljao je funkciju direktora Direkcije za naplatu i upravljanje lošim plasmanima u OTP banci u Ukrajini. Od 2017. godine je na poziciji glavnog izvršnog rukovodioca za upravljanje rizicima u CKB, odnosno izvršnog direktora Sektora za upravljanje rizicima. Viktor tečno govori mađarski, ruski, engleski i ukrajinski.

Ivan Vučinić – Izvršni direktor za Sektor IT-a i operacija

Ivan Vučinić rođen je 1978. godine. Diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Usavršavao se kroz brojne kurseve i seminare u Njemačkoj, Srbiji, Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu.
Vučinić je u CKB-u od 1997. godine. Od 2003. do 2006. godine obavljao je funkciju zamjenika direktora Odjeljenja za distribuciju proizvoda, da bi nakon toga bio imenovan za direktora Procesing centra za kartice. Od 2010. do 2011. godine obavljao je funkciju direktora IT i kartičnog poslovanja CKB-a. Od 2015. do 2019. godine bio je direktor Direkcije za IT i logistiku. Trenutno je na poziciji izvršnog direktora za IT i operacije.
Član je više stručnih asocijacija i koautor brojnih publikacija.

U Odboru direktora Banke biće: Miklós Németh, Pál Kovács, Gyözö Nyitrai, Peter Krizsanovich, Balázs Olchváry, Tamás Kamarási, Ilona Török.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *