Crna Gora pregovara sa više proizvođača vakcina

Dodajte komentar

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da Crna Gora pregovara sa više proizvođača vakcina, te da je cilj što prije početi sa vakcinacijom.

Pored epidemioloških mjera koje su na snazi, kako je rekla, u Vladi vjeruju da će imunizacija u narednom periodu, kako kod nas tako i u svijetu dobiti borbu sa COVID19 pandemijom.

“Plan vakcinacije protiv COVID-19 infekcije je završen,  prepoznate su rizične grupe i  detaljno je razrađena dinamika kojom će teći imunizacija u Crnoj Gori”, kazala je ministarka u razgovoru sa njemačkim ambasadorom Robertom Veberom.

Na sastanku je istaknuto da će Njemačka i Crna Gora i dalje biti pouzdani partneri, a Ambasada Savezne Republike Njemačke nastaviće da pruža podršku crnogorskom zdravstvenom sistemu u nastavku borbe protiv pandemije korona virusa. Oni su razmatrali i nastavak saradanje u okvirima zdravstevnih planova. Veber je čestitao Borovinić-Bojović imenovanje na funkciju ministarke zdravlja i izrazio nadu da će naša zemlja uspješno izaći na kraj sa epidemijom korona virusa, prenosi CdM.

“Vi ste, nesumnjivo, preuzeli najizazovniji resor u Vladi. U borbi sa novim sojem korona virusa poklekli su mnogo razvijeniji zdravstevni sistemi u svijetu. Uvjerio sam se da Crna Gora predano radi na suzbijanju širenja infekcije, a u prvom redu za to su zaslužni Vaši zdravstveni radnici. Moja zemlja snažno podržava Vaše napore da ovu situaciju u budućnosti stavite pod kontrolu jer, kako smo se svi uvjerili, virus ne poznaje granice i niko nije bezbjedan dok svako ne bude bezbjedan”, kazao je Veber.

Ministarka zdravlja zahvalila je njemačkom ambasadoru na pomoći koju njegova zemlja upućuje zdravstvenom sistemu Crne Gore i konkretno poslednjoj donaciji u vidu pulsnih oksimetara, koji će, kako je rekla , biti upućeni primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje se zbrinjava oko 80 odsto pacijenta inficiranih korona virusom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *