Erste dobrotvorni dan: Sakupljeno oko 3.440 eura za NVU „Zagrli srcem Martin i Andrija“

Dodajte komentar

Zaposleni Erste banke i Erste banka su sakupili ukupno oko 3.440 eura donacija koja će biti usmjerena nevladinom udruženju „Zagrli srcem Martin i Andrija“ iz Bijelog Polja. Novac je sakupljen tokom Erste dobrotvornog dana, održanog 29. decembra, a u kome su učestvovali zaposleni iz svih filijala banke u 14 gradova.

„Nova godina je praznik darivanja, a u ovoj čudnoj godini morali smo mijenjati i način na koji darujemo. Lijepu tradiciju Erste dobrotvornog doručka, kada kuvamo za kolege i odvajamo novac za humane inicijative na okupljanju krajem decembra, odložili smo za neki prikladniji trenutak i organizovali Erste dobrotvorni dan. Ipak, to nije uticalo na solidarnost i humanost kolega, pa smo ovog puta sakupili do sada najveći iznos”, rekla je Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci.

Glasovima zaposlenih Erste banke, donacija će biti usmjerena nevladinom udruženju „Zagrli srcem Martin i Andrija“, koje je osnovano s ciljem da pomogne djeci oboljeloj od kancera i njihovim roditeljima, djeci koja su se izliječila, kao i roditeljima djece koja nažalost nijesu.

„Od srca se zahvaljujemo Erste banci i njenim zaposlenima. Ovu donaciju iskoristićemo za nabavku neophodne opreme za odjeljenje dječje hemato-onkologije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore i druge aktivnosti kojima obilježavamo Međunarodni dan djece oboljele od kancera, 15. februar“, rekla je koordinatorka NVU „Zagrli srcem Martin i Andrija“ Ivana Šćekić.

Erste banka od 2017. godine organizuje Dobrotvorni doručak za zaposlene u posljednjoj sedmici u godini u upravnoj zgradi u Podgorici. Zaposleni su tokom ovogodišnjeg Erste dobrotvornog dana izdvojili ukupno oko 1.720 eura, a Erste banka iz budžeta za donacije isto toliko, tako da je ukupno sakupljeni iznos dostigao 3.440 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *