Abazović: Vlada nije donijela odluku o gašenju MA, ponuda Mijača neozbiljna

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je večeras gostujući na TV Vijesti da poštuje patriostsku notu ponude Veselina Mijača ali misli da je ipak neozbiljan način na koji je to urađeno. On je dodao MA nije identitetsko već ekonomsko pitanje.

“Ta kompanija je u ogromnim problemima. Sahranile su je vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića i bahati menadžment. Što se tiče ponude, malo je nezbiljno jer je nezakonito. Mi ne možemo da brišemo dugove kompanije. Ne može se tek tako preuzeti avio kompanija. Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namjerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spašavanja kompanije”, rekao je Abazović.

On je pojasnio da Vlada nije donijela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o “katastrofalnom stanju”.

Abazović je dodao da pokušavaju da pronađu najbolje rješenje za radnike i ponovio da građani moraju da shvate da ova vlada sa gašenjem nema ništa.

Što se tiče rješenja za MA on je kazao da razmatraju nekoliko opcija, ali nije otkrio više detalja.

“Vlada je uspjela da obezbijedi stabilan ekonomski sistetem emitovanjem obveznica. Vlada će biti posvećena zaštiti radnika MA koliko to bude moguće”, dodao je.

Nonsens su tvrnje opozicije da je povećan broj letova Air Serbie udar na ekonomsku nezavisnost zemlje, smatra Abazović, i dodaje da je to dobro i korisno.

“Crna Gora ne treba da prekine konekcije. Sadašnja opozicija je izvršila “desant na ekonomiju” zemlje i ostavila ogromna dugovanja. Brojni funkcioneri morati da odgovaraju”, rekao je on gostujući na TV Vijesti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *