Bankar.me ekskluzivno saznaje: Grupacija Savana dostavila Vladi ponudu za kupovinu Montenegro Airlines-a

Kako Bankar.me ekskluzivno saznaje grupacija Savana predala je danas pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu tj preuzimanje Montenegro Airlinesa.

Kao što je javnost upoznata grupaciju Savana kontroliše Veselin Mijač, crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj. Savana je u Crnu Goru u poslednjih pet godina investirala preko 50 miliona eura i prepoznata je po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid prezentovana je namjera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora sa privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa u cilju izmirenja dugovanja, a ujedno i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

4 KOMENTARI

 1. Vladimir Mrvaljevic

  Svi pravi rodoljubi CRNE GORE bi učestvovali u kupovinu akcija, samo da se nacionalna kompanija spasi od velikih posledica.
  Velika podrška vasem pokušaju.

 2. Savo Đuranović

  Vjerujem da ima puno ljudi, rodoljuba, stanovništva u zemlji i inostranstvu kojima je Crna Gora pri srcu i koji sa ogorčenjem prate i posmatraju dešavanja sa nacionalnom avio kompaniom a koji žele i u mogućnosti su pomoći.
  Jer sve za CG a Crnu Goru nizašta!
  Pozdrav.

 3. Hahaha a da li ima ko iz bankar.me da ovom golemom stručnjaku prevede cost benefit analizu?

 4. Bacanje prasina u oci komitama I patrijotama ersrbija u koji je etihad sa 49% koje preuzima cain’s er ce preuzeti linije propalih mnenerlajnsa adrija ervejza slovenia mala madjarski a tu je croatiaer koji trazit ponoc vlade hr od 48mil. a koja nema nova za to ce se isti tako ugasiti te dolazimo da je ER SRBIJA imati sto je nekad JAT morat ce te se navici na vremena koja dolaze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *