Lipovina Božović: Subvencije na zarade i u decembru, modifikacija u januaru

Dodajte komentar

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović kazala je danas, na pres konferenciji povodom uvođenja novih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, da subvencije na zarade nisu obustavljene i najavila da će one biti nastavljene i u decembru.

One će ići prema ustaljenom režimu, a od januara će biti modifikovane – objasnila je ona.

Kazala je da su u ministarstvu održali sastanak sa privrednicima i napravili grupu koja će se baviti analizom inputa od privrede.

– Brzo ćete biti upoznati sa novim modelom koji se naslanja na ono što postoji i imaće jedan kratkoročni efekat u prvom kartalu 2021. godine – kazala je Lipovina Božović.

Rekla je da se pripremaju i preporuke za dugoročni paket koji se tiče i nefinansijskih mjera koje mogu obuhvatiti, kako je najavila, i izmjene nekih zakona koje će pomoći privredi.

Lipovina Božović je na pitanje o zahtjevima ugostitelja kazala da su razgovarali sa pet udruženja koji su članovi Savjeta za konkurentnost i da su na sastanak pozvali i ugostitelje.

– Oni su iznijeli svoje zahtjeve i mi ćemo svakako imati u vidu i analiziramo detaljno ono što su njihove preporuke. Gledamo da targetiramo one koji su najviše ugroženi što ugostitelji jesu. Nije stiglo malo zahtjeva, svi imaju popriličan spisak zahtjeva i vrlo brzo će javnost biti upoznata sa onim što ćemo moći da ponudimo privredi Crne Gore – kazala je Lipovina Božović.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *