Albanska Kastrati grupa kupuje aerodrom u Tirani?

Dodajte komentar

Albanska grupa Kastrati navodno pregovara o kupovini aerodroma u Tirani od kineskih ulagača, izvijestili su lokalni mediji.

Međunarodni aerodrom Tirana (TIA) trenutno je jedini aktivni aerodrom u Albaniji, a njome upravlja kompanija za ulaganja i upravljanje imovinom sa sjedištem u Hong Kongu China Everbright Limited (CEL) od oktobra 2016.

Kastrati Group pregovara o kupovini dionica kineske kompanije Real Fortress Private Limited, koja je vlasnik 100% dionica TIA-e, izvijestio je Monitor.al.

Monitor je saznao da su stranke u pregovorima i da se očekuje da će transakcija biti završena tokom sljedećih sedam dana.

Kastrati je najveća grupa u zemlji. Njene aktivnosti uključuju prodaju nafte i goriva, ali posljednjih je godina diverzificirals svoje poslovanje, uglavnom u osiguranju, građevinskom i turističkom sektoru. Grupa je takođe poznata po vladinom povoljnom pristupu njihovim projektima.

U 2019. godišnji promet grupe iznosio je oko 730 miliona eura, što je najbolja historijska godina, nakon povećanja prihoda od oko 5%.

Izvor: Indikator.ba

Foto: tirana-airport.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *