Putem Google prodavnice do digitalnog novčanika NLB Pay

Dodajte komentar

NLB Banka je uvrstila još jedan novitet u svoju ponudu digitalnih kanala. Riječ je o digitalnom novčaniku – NLB Pay, koji omogućava jednostavna, brza i bezbjedna plaćanja mobilnim telefonom. NLB Pay je dostupan za besplatno preuzimanje u Google-ovoj prodavnici “Play Store”. Aktivira se u pet jednostavnih koraka, za manje od jednog minuta, nakon čega je spreman za korišćenje.

Digitalni novčanik NLB Pay kombinuje karakteristike fizičke platne kartice i NFC tehnologiju, što omogućava beskontaktnu vezu između pametnog telefona i POS terminala na prodajnom mjestu ili bankomata. Tako, svojim telefonom možete plaćati na POS terminalima koji podržavaju ovaj vid plaćanja, u Crnoj Gori i inostranstvu. Osim toga, na bankomatima koji podržavaju beskontaktnu tehnologiju putem dgitalnog novčanika možete podizati gotovinu.

NLB Pay se aktivira vrlo brzo i lako – korisnik bilo koje NLB Visa platne kartice to može učiniti samostalno, bez pomoći bankara, za samo jedan minut.

Osim jednostavne aktivacije, odlikuje ga i laka upotreba zahvaljujući intuitivnom okruženju i jednostavnom kretanju kroz aplikaciju.

Ukoliko želite da obavite plaćanje, sve što je potrebno je da otključate telefon sa omogućenim NFC-om i prislonite ga na POS terminal.

Za obavljanje plaćanja na POS terminalima u Crnoj Gori koja su iznosa do 40 eura, potrebno je sačekati da POS terminal potvrdi uspješnost plaćanja zvučnim ili svjetlosnim signalom, dok je za veće iznose potrebno da unesete četvorocifrenu šifru kartice (PIN). Na ovaj način obezbjeđuje se najbolje korisničko iskustvo sa najvišim nivoom bezbjednosti.

“Mobilna plaćanja, zajedno sa ostalim načinima beskontaktnog plaćanja, u trenutnoj zdavstvenoj situaciji pružaju korisnicima dodatnu sigurnost, tako što im omogućavaju da izbjegnu lični kontakt, te da se manje zadržavaju na prodajnim mjestima. Naši klijenti svoj mobilni telefon sada mogu da koriste i za plaćanja na prodajnim mjestima. NLB kartice se lako digitalizuju u NLB Pay digitalnom novčaniku, pa svojim telefonom možete plaćati brže i jednostavnije u poređenju sa korišćenjem fizičke platne kartice. One ostaju korisne za kupovine koje obavljate na internetu. Vjerujem da će benefite ovog funkcionalnog i pouzdanog digitalnog novčanika podjedanko cijentiti naši mlađi klijenti kao i oni iskusniji.”, kazao je Dino Redžepagić, izvršni direktor u NLB Banci odgovoran za poslovanje sa stanovništvom, pravnim licima i informacione tehnologije i inovacije u banci.

NLB Pay digitalni novčanik se može koristiti na mobilnim telefonima sa Android operativnim sistemom (Android 7 Nougat i novijim verzijama) i NFC tehnologijom. Aplikacija NLB Pay je dostupna za preuzimanje putem linka.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *