S&P zadržao kreditni rejting Srbije

Rejting agencija “Standard and Poor”s” je u objavljenom izveštaju potvrdila ocjenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB+ i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, saopšteno je iz Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Dosljednost u sprovođenju odgovorne ekonomske politike dala je rezultate, pa tako Srbija i dalje ostaje u grupi retkih zemalja kojima u 2020. godini kreditni rejting nije smanjen.

Agencija navodi da su zahvaljujući uspješno sprovedenim strukturnim reformama i mjerama fiskalne discipline i konsolidacije stvorene dobre osnove za održiv privredni rast i da je Srbija ušla u ovu krizu spremna i sa dobro uravnoteženim finansijama.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija jedna od rijetkih zemalja u svetu kojoj agencija ” Standard and Poor’s ” nije smanjila kreditni rejting.

On je ocijenio da je vijest da je agencija ” Standard and Poor’s ” potvrdila ocjenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou BB+ i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje veoma važna, najvažnija za kraj godine.

Mali je ukazao da zadržavanje kreditnog rejtinga Srbije znači da su izvori finansiranja jeftiniji i da su kamate niže, što je veoma važno.

(SEEbiz)

Check Also

“To Montenegro” dobio dozvolu za rad

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) juče je, prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, novoj nacionalnoj avio-kompaniji “To …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *