Privremeno zabranjen rad Global broker dilera

Komisija za tržište kapitala privremeno je zabranila rad investicionom društvu Global broker diler iz Podgorice, kojim godinama gazduju slovenački državljani Peter Drašler i Saša Sajko, koji je izvršni direktor.

“Obustava dozvole za rad investicionom društvu Global broker diler počinje 11. decembra”, objavljeno je na sajtu Montenegroberze.

Prema nezvaničnim saznanjima iz Komisije za tržište kapitala, kod Global broker dilera je utvrđeno nekoliko nepravilnosti, a najvažnija je što nema uspostavljene procedure koje se zahtijevaju prilikom izvršavanje naloga za klijente, a tiču se propisa o sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma. Rješenjem Komisije ovom investicionom društvu ostavljen je maksimalni rok do 90 dana da ispravi nezakonitosti.

Izvršni direktor Global broker diler Saša Sajko o odluci regulatora na tržištu kapitala je kazao:

“Rješenje je takvo kakvo je. Mi ćemo ispraviti greške”, izjavio je Sajko “Vijestima”.

Prema informacijama “Vijesti” iz Komisije, regulator je krenuo u detaljnu kontrolu i ostalih investicionih društava i ovlašćenih posrednika u trgovini na Montenegroerzi.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *