Završeno spajanje: CKB i Podgorička od danas zvanično jedna banka

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka CKB i Podgorička banka danas su završile proces spajanja u finansijsku instituciju i ubuduće će poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, member of OTP group, saopšteno je iz CKB-a.

U toj banci tvrde da će klijenti osjetiti prednosti integracije, poput većeg broja poslovnica, 35 filijala širom Crne Gore 115 bankomata.

“Nakon godinu i po dana organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, zadovoljstvo mi je da saopštim da su dvije banke uspješno integrisane. CKB nastavlja svoje poslovanje kao visoko likvidna, stabilna i pouzdana banka koja uživa povjerenje svih svojih klijenata. Dodatno ojačana pripajanjem Podgoričke banke i usvajanjem njenih vrijednosti i sinergije sa najboljom ponudom i timovima, CKB je i dalje najefikasnija banka u zemlji sa stabilnim potencijalom za  rast, održivom profitabilnošću, jakim kapitalom i likvidnošću, kao i širokom ponudom usluga prilagođenih potrebama građana, kompanija i države. Naša misija ostaje ista, da budemo pokretač daljeg razvoja u zemlji, doprinesemo  uvođenju najviših evropskih standarda poslovanja, kao i da pomognemo našim klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva,, izjavio je glavni izvršni direktor CKB Pál Kovács.

Predsjednik Odbora direktora CKB-a Miklós Németh istakao je da je spajanjem CKB i Podgoričke banke, integrisana banka dodatno poboljšala lidersku tržišnu poziciju i u pogledu depozita i kreditnog portfolija.

“Klijenti će imati pristup najvećoj mreži filijala i bankomata kao i širokom spektru savremenih bankarskih usluga. Inovativni kanali za elektronsko plaćanje, široka ponuda kartica, štednih i investicionih proizvoda, brzina i efikasnost karakterišu novu banku. Uz stručnost i iskustvo najuspješnije univerzalne bankarske grupacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi, OTP Grupe, klijenti će iskusiti vrhunsko bankarstvo savremenog doba”, rekao je Németh.

Integrisanom bankom, između ostalih, upravljaće glavni izvršni direktor Pál Kovác.

Projekat spajanja trajao je od jula prošle godine kada je CKB, članica mađarskog OTP-a, kupila 90,56 odsto akcija Societea. Nakon toga, Societe je promijenila ime u Podgorička banka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *