Taksi kompanije traže 100 odsto subvencije kako ne bi smanjivali plate i otpuštali

Dodajte komentar

Iz Unije taksi prevoznika Crne Gore jutros su u dopisu zatražili od nadležnih da im izađu u susret i pomognu u pružanju pomoći u vidu dodjele 100 odsto subvencija zaposlenim.

“Privredna društva koja se bave pružanjem usluga taksi prevoza na teritoriji Crne Gore obraćaju Vam se u cilju prevazilaženja problema u poslovanju koja su izazvana pandemijom COVID 19. Kako Vam je i poznato država je u dosadašnjem periodu izlazila u susret kako bi smo prevazišli poteškoće u poslovanju i dodjeljivala subvencije i to u vremenskom periodu potpunog zaključavanja sa 100 odsto subvencja, a nakon toga pomoć je iznosila polovinu minimalne zarade u našoj državi. Takođe ukazujemo da naša privredna Društva su prije početka pandemije COVID 19 kako bi pružala kvalitetno usluge našim korisnicima obnovila svoj vozni park čime se dodatno kreditno zadužili ne računajući na pošast kojom je čitav svijet pogođen”, navodi se u dopisu, koji je upućen premijeru Zdravku Krivokapiću, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, generalnom sekretaru Božu Milonjiću, ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću, finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću i ministru kapitanih investicija Mladenu Bojaniću.

Istakli su da je u njihovim privrednim Društvima zaposlen veći broj radnika, kojima će zbog pada prometa u poslovanju biti primorani da smanje mjesečne zarade kao i u slučaju da država ne pomogne subvencijama otpuste veći broj zaposlenih.

“Navedeno u dosadašnjem periodu nije sprovedeno zbog pomoći od strane Države subvencijama. Takođe ukazujemo da naše radno vrijeme smo morali korigovati zbog poštovanja epidemioloških mjera koje su uvedene od strane države, a u cilju sprečavanja prenošenja navedenog virusa, što je dodatno ugrozilo naše poslovanje. Nadalje, ističemo da smo iz svojih finansijskih rezervi morali finansirati tekuće troškove, a koje se ogledaju u obavezama koje imamo prema državi, čime smo došli do ruba naše egzistencije koja može dovesti do zaplijene naših sredstava zbog nemogućnosti izmirenja pojedinih obaveza”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *