Novakid prikupio 4,25 miliona dolara u krugu finansiranja serije A sa ciljem da redefiniše online iskustvo učenja ESL-a za djecu

Dodajte komentar

Novakid Inc. („Novakid”), novi edukativno-tehnološki brend (EdTech) koji redefiniše učenje engleskog jezika kao drugog jezika za djecu uzrasta od 4 do 12 godina širom svijeta, danas je najavio zatvaranje 4,25 miliona dolara vrijednog finansiranja serije A od grupe investitora iz SAD-a, Azije i Evrope.

Krug finansiranja predvodi mađarski PortfoLion (dio OTP-a, vodeće bankarske grupe u Istočnoj Evropi), a pridružio mu se istaknuti američki fond LearnStart usmjeren na EdTech (dio LearnCapital VC, koji je tokom prethodnih godina podržao niz značajnih kompanija uključujući VIPKID i Brilliant.org), kao i renomirane kompanije TMT Investments i Xploration Capital. Oba početna ulagača – BonAngels sa sjedištem u Južnoj Koreji, kao i LETA Capital, učestvovali su u ovom krugu finansiranja.

Osnovan u SAD-u sa poslovnicama za razvoj proizvoda i korisničku podršku širom Evrope i preko 150 visokokvalifikovanih zaposlenih, Novakid će prihod od kruga finansiranja serije A koristiti za podsticanje svog izvanrednog rasta kroz razvoj marketinške aktivnosti i dalje inovacije proizvoda.

„Novakid redefiniše učenje engleskog jezika za djecu u zemljama u kojima engleski nije primarni govorni jezik. Tamo se engleski obično uči kao apstraktni predmet, sa fokusom na učenje gramatike i malo ponuđene prakse. Novakid, s druge strane, implementira jedinstveni format koji kombinuje visoko interaktivni digitalni nastavni plan i individualna predavanja tokom kojih učenici i nastavnici govore isključivo engleski jezik za stopostotno usvajanje jezika” rekao je Max Azarov, suosnivač i glavni izvršni direktor Novakida. „Takvo je iskustvo obično nemoguće pružiti van interneta ili uključuje dolazak nastavnika iz SAD-a ili Velike Britanije, što je vrlo skupo. Cilj Novakida je da poboljša svijet podsticanjem komunikacije bez granica za 21. vijek. Vjerujemo da će svijet u kojem djeca širom svijeta mogu koristiti engleski kao zajednički jezik za komunikaciju i razmjenu ideja dovesti do prosperiteta za sve.”

„Novakidova metoda podučavanja zasniva se na usvajanju jezika prema teoriji Ashera, Thornburyja, Krashena, Chomskog i posebno je prikladna za djecu uzrasta od 4 do 12 godina. Svojim jedinstvenim i praktičnim pristupom učenju nudi hiperpersonalizovano iskustvo tehnološki naprednoj generaciji,” komentarisala je Amy Krolevetskaya, suosnivačica i direktorica za lingvistička istraživanja i metodologiju Novakida.

„Inovacije Novakidove platforme za učenje uključuju nastavni plan i program sa isključivo digitalnim sadržajem, virtuelne ture od 360°, igre tokom predavanja, kreativne domaće zadatke i druge specifičnosti koje podstiču angažman mladih učenika”, izjavio je Dmitrij Malin, suosnivač i operativni direktor Novakida. „Naša platforma naglašava personalizaciju, prikupljanje i analizu podataka uz pomoć vještačke inteligencije (AI) za najbolje iskustvo učenja.”

Aurél Pásztor, partner u PortfoLionu, dodaje: “Novakid je privukao pažnju investitora zbog svojih izvrsnih rezultata, rastom od preko 500% na godišnjem nivou kako u pogledu broja učenika, tako i u pogledu prihoda. Ostali atraktivni faktori bili su značajna retencija korisnika, razvoj međunarodnog poslovanja i solidna monetizacija putem plaćenih pretplata. ”

„Pandemija COVID-19 u svijetu se pokazala prekretnicom za potražnju za online učenjem jezika, a očekuje se brzi rast tražnje u narednih 5 godina sa CAGR-om (složena godišnja stopa rasta) od 11-14%. Novakid nudi sjajnu alternativu klasičnim školama za učenje jezika. Njegova online platforma za učenje je privlačniji proizvod tehnološki naprednoj generaciji djece, a istovremeno čuva njih i njihove roditelje bezbjednim”, izjavio je Don Burton, vodeći i osnivački partner u LearnStartu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *