Za otplatu duga potpisalo 7.700 kupaca

Oko 7.700 kupaca potpisalo je sporazum o otplati duga po povlašćenim uslovima, dok je od toga broja, njih 700 prijavljeno tokom prvog mjeseca produžetka akcije, u novembru, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Elektroprivreda Crne Gore je, zvog velikog interesovanja potrošača, odlučila da akciju Podijelimo teret 8, koja je trebala da se završi 31. oktobra, produži do kraja tekuće godine.

”Elektroprivreda Crne Gore od 1. novembra realizuje i akciju ”ZA ČIST RAČUN 2” u kojoj se pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Tokom novembra, akciji se priključilo 130 potrošača iz ove kategorije”, navode u saopštenju.

Podsjetili su da je akcija “Podijelimo teret” namijenjena svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje “domaćinstva”, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

Napomenuli su da se akciji mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug, bez obzira na iznos duga, a koja žele da svoje obaveze izmire po izuzetno povoljnim uslovima: otplata u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum i obustava obračuna zatezne kamate.

Jedini uslov za priključenje akciji u decembru je, kako su kazali, da iznos uplata u prethodna tri mjeseca (septembar, oktobar i novembar) bude jednak ili veći od računa za oktobar i da do kraja decembra bude plaćena novembarska faktura.

”U akciju ”ZA ČIST RAČUN 2” se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Akcija traje do 31. januara 2021. godine”, navode iz EPCG.

Potpisivanjem sporazuma pravna lica ostvaruju niz povoljnosti. Prije svega, u prvih 30 mjeseci trajanja sporazuma biće u obavezi da u 30 mjesečnih, fiksnih rata izmire 30 odsto duga. Uz mjesečnu ratu, potrebno je plaćati i tekući račun.

Druga povoljnost za pravna lica koja odluče da se priključe akciji je što im se, dok poštuju obaveze iz sporazuma, neće obračunavati zatezna kamata na postojeći dug. Takođe, dok se poštuje sporazum, pravna lica su izuzeta od isključenja sa distributivne mreže i mjera prinudne naplate.

”Molimo sve potrošače da prilikom dolaska na šalter EPCG, poštuju preporuke Instituta za javne zdravlje, drže distancu, nose maske i koriste sredstva za dezinkfekciju”, istakli su iz EPCG.

Više informacija, prije dolaska na šalter, potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na našoj zvaničnoj FB stranici, kao i na web portalu www.epcg.com.

Check Also

Twitter izgubio više od pola milijarde dolara u tri mjeseca

Kompanija Twitter izgubila je više od pola milijarde dolara u tri mjeseca do septembra nakon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *