Promet u oktobru 7,45 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u oktobru je iznosio 7,45 miliona eura i bio je oko 22,3 odsto odsto veći nego u septembru.

„U poređenju sa oktobrom prošle godine, promet je veći 212 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 338,43 hiljade eura, a veći dio, odnosno 97 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu“, navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U oktobru je trgovano 22 dana, dok je prosječan dnevni broj poslova iznosio šest. Od ukupnog broja transakcija, 50 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

„Trgovinom akcijama 32 kompanije, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 435,2 hiljade eura prometa ili 5,84 odsto ukupnog i zaključene su 122 transakcije“, dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljena su tri posla.

Oko 64 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Hipotekarne banke, preduzeća Drvoimpex, Plantaža, Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i Elektroprivrede (EPCG).

Najveći rast cijene u oktobru od 44 odsto, zabilježile su akcije kompanije Industrijaimport-Industrijainpex. Dionice emitenta Drvoimpex zabilježile su najveći pad vrijednosti, od 83 odsto.

Indeks MNSE10 pao je u oktobru 1,2 odsto i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 648,09 poena. MONEX je zabilježio pad od 0,97 odsto na 9.784,75 bodova.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana oktobra iznosila je skoro 3,3 milijarde eura i bila je 4,6 odsto manja u odnosu na isti period prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *