Wall Street

Svjetska tržišta u padu zbog straha od novih zatvaranja

Indeksi na svjetskim tržištima spustili su svoje vrijednosti jer investitori sve više strahuju zbog posljedica zatvaranja najvećih svjetskih ekonomija.

Dow Jones pao je za 171,75 bodova, ili 0,57 posto, na 29.778,69, S&P 500 izgubio je 12,45 bodova, ili 0,34 posto, na 3.614,46, a Nasdaq Composite pao je za 0,67 bodova, ili 0,01 posto, na 11.923,46.

Među jedanaest glavnih sektora S&P 500, komunalne usluge i zdravstvena zaštita prošle su najgore.

Sezona zarada u trećem tromjesečju u samoj je završnici, a rezultate je dosad objavilo 465 kompanija iz sastava indeksa S&P 500. Od toga je 84,5 posto nadmašilo procjene, prema podacima Refinitiva. Ova sedmica donosi tromjesečne rezultate niza istaknutih trgovaca, piše Reuters.

Walmart Inc je nadmašio očekivanja dobiti i zabilježio veći rast prodaje od 6,4 posto godišnje u istim trgovinama.

Trgovac na malo za kućne popravke Home Depot Inc također je nadmašio kvartalne procjene dobiti i prodaje jer su se potrošači koristili produženi boravak kod kuće kako bi se usredotočili na kućne projekte “uradi sam”.

Ipak, dionice Walmarta i Home Depota pale su 0,6 posto, odnosno 3,1 posto.

Ipak, dionice Kohl Corpa jako su rasle s 8,9 posto nakon što je ovaj lanac robnih kuća objavio iznenađujuću tromjesečnu dobit i prognozirao snažne marže za nadolazeću blagdansku sezonu.

Check Also

Evropska unija bi mogla zabraniti intenzivno rudarenje kriptovaluta

Najveći finansijski regulatori Evropske unije ažurirali su poziv za zabranu za ključne oblike rudarenja bitcoina, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *