Telekom Slovenije prikuplja ponude za prodaju TS Medije

Dodajte komentar

Telekom Slovenije objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udjela u TS Media, koji je, između ostalog, vlasnik portala Siol.net, Najdi.si i Bizi.si.

Telekom preferira prodaju cjelokupnog udjela, a takođe je spreman da procijeni moguću prodaju pojedinačne imovine kompanije.

Telekom Slovenija odabrao je KPMG Business Consulting za svog finansijskog savjetnika u procesu prodaje, stoji u javnoj objavi u Delu. Uz navedene portale, TS Media posjeduje i robne marke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni ekrani, 1188, Dajmedol i AdSolution.

Telekom je 4. septembra pokrenuo prodajne postupke za kompaniju koja je osnovana 2011. godine iz kompanije Najdi s ciljem da postane jedan od vodećih igrača na polju digitalnih medija i razvoja digitalnih medija u zemlji.

Krajem prošle godine TS Media zapošljavao je 55 ljudi, a prošle je godine kompanija ostvarila 6,4 miliona eura prihoda i gubitak od 318.000 eura. Kompanija je emitirala i Planet TV, koju je prodala mađarskoj medijskoj kući TV2 Media. Nabavna cijena za stopostotni vlasnički udio iznosila je pet miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *