Promet na Montenegroberzi 96,43 hiljade eura

Rast prometa i različiti smjerovi indeksa obilježili su na Montenegroberzi sedmicu, u kojoj je Evropska komisija (EK) uplatila Crnoj Gori prvu ratu od 28 miliona eura bespovratne finansijske pomoći. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MHCE10 pao je 0,1 odsto na 642,59 boda, dok je MONEH porastao 1,1 odsto na 9.851,33 poena.

Promet, realizovan kroz 14 transakcija, iznosio je 96,43 hiljade eura i bio je 1,8 puta veći od prošlosedmičnog, prenijela je juče agencija Mina biznis. Najveći udio u njemu imale su akcije Poslovno logističkog centra “Morača, 78,2 odsto. Dionice Poslovno logističkog centra “Morača na kraju sedmice su vrijedjele tri eura. Rasle su jedino akcije Crnogorskog elektroprenosnog sistema 7,1 odsto na 56,35 centi, dok su dionice Luke Bar u petak košta le 20 centi.

Trgovano je i akcijama Centra za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo, Elektroprivrede i Primorja, koje su na kraju sedmice vrijedjele tri eura, odnosno 2,8 eura i 2,15 eura.

EK je u srijedu Crnoj Gori uplatila prvu ratu od 28 miliona eura bespovratne finansijske pomoći, koja je namijenjena ublažavanju ekonomskih posledica epidemi je virusa korona i podršci odgovoru javnih vlasti na društvene i ekonomske izazove. Iz EK je objašnjeno da tih 28 miliona eura predstavlja dio pomoći dostupne Crnoj Gori u okviru ugovora o budžetskoj podršci u vrijednosti do 40,5 miliona eura. U srijedu je akcionarima Crnogorskog telekoma počela isplata dividende za prošlu poslovnu godinu. Bruto iznos dividende po akciji je četiri centa, od čega se prilikom isplate umanjuje pripadajući iznos poreza na dobit za preduzeća, odnosno poreza na dohodak i prireza na porez za građane u skladu sa važećim propisima

Check Also

Hipotekarna banka za Apple Pay korisnike: Siguran, bezbjedan i privatan način plaćanja sa iPhone i Apple Watch

Hipotekarna banka, u saradnji sa kompanijom Mastercard, od danas svojim korisnicima donosi Apple Pay, siguran, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.