Gubitak Port of Adria 1,35 miliona eura

Dodajte komentar

Barska kompanija Port of Adria završila je treći kvartal sa gubitkom od 1,35 miliona eura, dva puta većim nego u istom prošlogodišnjem periodu, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju preduzeća.

Poslovni prihodi kompanije na kraju septembra su smanjeni 9,7 odsto na 4,82 miliona eura, dok su rashodi pali šest odsto na 5,36 miliona. Od toga se na troškove zarada, naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 2,69 miliona eura.

“Ukupna aktiva preduzeća, kojom od početka 2014. godine upravlja turska kompanija Global Ports, vrijedila je na kraju septembra 73,17 miliona eura, što je 1,8 odsto manje nego u uporednom periodu”, istaknuto je u izvještaju objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Akumulirani gubitak je dostigao skoro 30 miliona, kratkoročna rezervisanja i obaveze 2,73 miliona, a dugoročna 28,68 miliona eura. Odložene poreske obaveze iznose 387.320 eura.

Većinski vlasnik Port of Adria je turski Global Ports. Predstavnici Vlade potpisali su prije sedam godina ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala Kontejnerskog terminala i generalnih tereta (KTGT) Global Portsu za oko osam miliona eura.

Foto: Port of Adria

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *