NLB Banka podržala serijal „Igram svoju igru“ koji promoviše mlade sportske talente

Dodajte komentar

NLB Banka je generalni sponzor serijala „Igram svoju igru“, koji ima za cilj da promoviše mlade sportske talente iz Crne Gore, a čija će prva, od 30 epizoda, biti emitovana u nedjelju 08. novembra u 19 časova, na drugom kanalu nacionalnog javnog servisa.

“Igram svoju igru” je dokumentarni format koji opisuje život najboljih mladih sportista Crne Gore i njihove izazove na putu ka prestižnim sportskim rezultatima. Najbolji među najboljima, osvajači evropskih i svjetskih juniorskih medalja biće predstavljeni putem serijala, a zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su neki od njih već na putu ostvarenja profesionalnih sportskih karijera.

„Često djeca uzrasta kojem je serijal posvećen imaju osjećaj napuštenosti. Svakodnevni pritisak na sportskim takmičenjima, kao i velika očekivanja od najbližih članova porodice, trenera i cijele javnosti učini da mladi sportisti dobiju još jednog protivnika, sebe. Ovo je serijal podrške koji podstiče sportiste da nikad ne posustanu i uvijek izađu kao pobjednici! Realnost je da su juniorski uspjesi u individualnim sportovima mahom rezultat roditeljske borbe i entuzijazma. Ovim projektom želimo podstaći krovne institucije sporta i uspješne crnogorske kompanije na što konkretnije i čvršće djelovanje prema djeci koja od malih nogu žive san kada će ponijeti crnogorsku zastavu na velikom olimpijskom takmičenju.” – saopštio je Andrija Krivokapić, autor serijala i osnivač nezavisne produkcije 15Takes koja je realizovala projekat.

Publika će kroz serijal imati priliku da upozna naše najbolje mlade sportiste odabrane od strane Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i sportskih saveza, da čuje priče mladih koji rade ono što najviše vole, uprkos svim izazovima, uz to postižući vrhunske sportske rezultate. Želja nam je da u budućnosti putem ovog serijala predstavimo i talentovane mlade sportiste sa invaliditetom u čijem izboru će nam pomoći Paraolimpijski komitet Crne Gore. Serijal ima za cilj ne samo isticanje rezultata, već i da publici približi životne puteve mladih sportista i da bude vjetar u leđa nekim budućim sportskim nadama Crne Gore.

Prva epizoda će se emitovati 8.11.2020. u 19h na RTCG 2 pa vas pozivamo da nam se pridružite i ispratite koja sve iskušenja i izazovi čine jedan “običan” dan mladog sportiste u Crnoj Gori.

U prvoj epizodi biće predstavljena priča mladog rukometaša, koji je u vrijeme snimanja bio član rukometnog kluba „Lovćen“ sa Cetinja i juniorski reprezentativac, a već danas je u redovim austrijskog Bregenca.

Luka Vukićević je ovako ocijenio svoje iskustvo sa snimanja serijala “Igram svoju igru“:

„Učešće u ovom serijalu i saznanje da ću biti u igranoj seriji koja će se prikazivati na televiziji, učinilo je da još više vjerujem u sebe i svoj talenat. Osjetio sam se kao prava zvijezda i hvala Ivani, Blažu i Andriji na ovom iskustvu i saznanju da sam stekao prijatelje za cijeli život. Jedno je sigurno, bez rada, talenat ne predstavlja ništa i bio sam spreman da treniram dva puta više da ostvarim svoj san.“

Društveno odgovorno poslovanje NLB Banke velikim dijelom oslanja se na promociju sporta, kroz podršku većim i manjim sportskim klubovima, mladim sportistima, čiji  talenat i sportski duh jesu  inspiracija za cijelo društvo.

„Podržali smo projekat „Igram svoju igru“ jer smo prepoznali vrijednosti koje ovaj serijal promoviše i želimo da za ove mlade sportske nade čuje cijela Crna Gora. Smatramo važnim da  mlade usmjeravamo ka prirodi, sportskim igralištima i dvoranama. Sport nas uči pobjedi i porazu, ali i koliko je bitan vrijedan rad i upornost za svaku životnu utakmicu. Uvjereni smo da crnogorski sport čekaju veliki rezultati i zato podržavamo naše mlade sportiste i putem ovog projekta“, kazao je Martin Leberle glavni izvršni direktor NLB Banke.

Na ovaj način podižemo svijest društva o značaju fizičkog vježbanja za očuvanje zdravlja koje je ovih dana zajednička briga svih nas, te skrećemo pažnju na pozitivan uticaj  koji će sport i nakon pandemije imati na rehabilitaciju, socijalizaciju i inkluziju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *