Usporen pad poslovanja Komercijalne banke u trećem kvartalu

Beogradska Komercijalna banka objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za period jul-septembar koji su pokazali poboljšanje u odnosu na pandemijom pogodjeno drugo tromjesečje, objavila je brokerska kuća Momentum.

Banka je u periodu januar-septembar ostvarila profit od 4,32 milijarde dinara (pad od 39,1 odsto), pod uticajem slabijeg rezultata iz osnovnog biznisa, ali i zbog viših troškova zarada i naknada zarada, te u prošloj godini ostvarenih vanrednih prihoda od naplate otpisanih plasmana.

Neto prihod od kamata iznosio je 9,03 milijarde dinara, što je smanjenje od 4,6 odsto u odnosu na isti period lani, dok je neto prihod od naknada i provizija dostigao 3,65 milijardi dinara, što je pa od 9,1 odsto.

Aktiva Komercijalne banke na kraju septembra iznosila je 459,5 milijardi dinara, što je za 6,3 odsto više nego na početku 2020. godine.

Država je i dalje većinski vlasnik Komercijalne banke sa udelom od 83,2 odsto, dok bi do kraja godine trebalo da se sprovede krajem februara potpisan sporazum o prodaji tih akcija slovenačkom NLB-u, naveli su brokeri Momentuma.

Check Also

Prosječna zarada u junu 530 eura

Prosječna zarada (bruto) u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *