Ugostitelji traže maksimalne subvencije u slučaju zatvaranja

Dodajte komentar

Udruženje ugostitelja Crne Gore tražilo je da se ugostiteljskim objektima dozvoli rad do ponoći ili da se svi zatvore uz davanje maksimalnih subvencija na zarade zaposlenih i oslobađanje od plaćanja svih fiskaliteta i parafiskaliteta, kao i drugih dažbina.

„Tražimo da Nacionalno koordinaciono tijelo (NКT) konačno donese odluku koja neće imati poguban uticaj na turističku privredu, jer je očigledno da dosadašnje odluke nijesu imale apsolutno nikakav pozitivan efekat na broj zaraženih virusom Covid-19“, naveli su predstavnici Udruženja, piše Dan.

Oni su, u zahtjevu upućenom NKT-u i Vladi, kazali da smatraju da je nužno donijeti odluke koje će omogućiti ugostiteljskim djelatnicima da koliko-toliko očuvaju biznis, radna mjesta zaposlenih, ali i turizam u Crnoj Gori.

Ranijim zahtjevom oni su tražili da NКT donese odluku o ograničenju rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

Oni su tražili i da, uz važeće epidemiološke mjere, bude omogućeno da za jednim stolom u objektu i van njega budu najviše četiri osobe, da se striktno poštuje razmak od najmanje jednog metra od stolice do stolice kada su osobe okrenute leđima i da se, u slučaju potrebe, preduzmu dodatne mjere kojima će se obezbijediti dodatna sigurnost gostiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *