Otvorena “Galerija Beograd”, najveći tržni centar u regionu

Dodajte komentar

Tržni centar “Galerija Beograd” otvoren je jutros u okviru “Beograda na vodi”.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, je tokom obilaska izrazio zadovoljstvo izgledom “Galerije” i istakao da je dizajnerski izvanredno napravljena.

“Sada počinje da se puni šping mol. Očekujemo u martu i aprilu da će se najviše popuniti, kada budemo imali vakcinu”, rekao je Vučić.

Domaćini su ga upoznali sa podacima da je “Galerija Beograd” ubjedljivo najveći tržni centar u regionu pošto ima 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mjesta.

“Izgradnjom Beograda na vodi uspeli smo da ostvarimo veliki san, nešto najlepše u Jugoistočnoj Evropi, i pored svih napada i kritika”, poručio je Vučić.

“Imali smo snove, viziju, da iz ove močvarne žabokrečine, sa mnogo udžerica i raspalih baraka, ukotvljenih starih barži, cio kraj koji je više ličio na ogromni smećarnik, pretvodimo u nešto najljepše u Jugoistočnoj Evropi”, rekao je Vučić na otvaranju centra.

U tom centru će, kaže, kada svi lokali budu puni, raditi oko 5.000 ljudi, koji će tu ostvariti svoju egzistenciju, dok je na izgradnji radilo oko 1.600 radnika.

“Beograd je bio sjedište SFRJ, danas Beograd postaje glavni grad regiona, šireg i većeg od bivše Jugoslavije”, rekao je Vučić.

Predsjednik kompanije “Igl Hills” Muhamed Alabar izjavio je da je otvaranje objekta “Galerija”, u okviru projekta Beograd na vodi, više od posla i da je to ostvaranje sna srpskih zvaničnika koji su u njega vjerovali.

Alabar je na otvaranju “Galerije” zahvalio srpskim zvaničnicima na povjerenju koje su ukazali njegovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji takvog projekta i istakao da je Srbija nevjerovatna zemlja u kojoj radi sa zadovoljstvom.

“Čestitam svima na brzini i istrajnosti da ovo uspije. Najljepša stvar na svijetu je kada ste u stanju da imate san, viziju ili plan, ali još ljepša je kada imate dovoljno hrabrosti da to ostvarite do kraja”, rekao je Alabar.

Objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije

“Galerija Beograd” biće najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

Riječ je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mjesta.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mjesta.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, “Galerija Beograd” je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom dijelu grada daje potpuno novi sjaj.

Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Ulice i trgovi podijeljeni su u cjeline koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posjetiocima daje utisak da su napolju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *