Prijave za digITrening do 20. novembra

Uz podršku granta U.S. Embassy in Podgorica, Naučno-tehnološki park Crne Gore će sa partnerima Elektrotehnički fakultet Podgorica,Univerzitet Crne Gore i Digitalna Akademija organizovati digITrening!

Trening je set od dva modula obuka tokom kojih će polaznici steći početna znanja iz oblasti programiranja i osnova 3D štampe. Polaznici trebaju biti mladi od 14-16 godina starosti koji žive i školuju se u Podgorici.

Polaznici će tokom prvog modula obuka steći znanja iz 3D štampe i modelinga, nakon čega će samostalno moći da kreiraju i štampaju različite predmete na 3D štampačima, dok će nakon drugog modula programiranja polaznici moći da kreiraju igrice, web stranice, aplikacije, platforme i slične sadržaje.

Na samom kraju obuka učesnici će dobiti mentorsku podršku koja će im omogućiti da prođu razvojni put od ideje, do konkretnog inovativnog rješenja koje tretira probleme sa kojima se naša zajednica suočava u periodu krize. Kreiraće različite tematske igrice i 3D štampane predmete koje će sa svojim timom predstaviti na završnom jednodnevnom događaju.

Prijave za digITrening su počele 25. oktobra i trajaće do 20. novembra, nakon čega će kandidati biti obaviješteni o rezultatima selekcije. Prijava je jednostavna, potrebno je sastaviti kratko motivaciono pismo u kojem je navedeno šta je učesnika motivisalo da se prijavi za obuku, i zašto bi želio da stekne digitalne vještine

Prijave se vrše putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhjd3uARcEZD_B_q3ZxKoC4ejL3IBYXxgLgd9UuAmolVrorA/viewform?fbclid=IwAR3kyc3_DuCJIF5rBFtBHHVx0yAVo0V2XfHgMpm5-cfVhRsCo7vvX_CSKWI

Više informacija može se pronaći na Facebook i Instagram stranici Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.

Prijavite se i obezbijedite sebi priliku da steknete vještine koje će vam omogućiti da svoje ideje pretvorite u realnost!

Check Also

Kina: Zaslužujemo bolji tretman u svjetskim medijima

Posljednjih mjeseci svjedoci smo prilično oštrih napada najvećih zapadnih medija na sve ono što savremena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *