Telekom Slovenije pokrenuo uslugu online trgovine

Telekom Slovenije nedavno je pokrenuo novu uslugu, internet pijacu Piazz, s kojom na jednom mjestu povezuje trgovce i kupce.

Kao što je Telekom napisao u saopštenju za medije, Piazz je trenutno dostupan trgovcima iz EU-a i kupcima iz Slovenije, a u budućnosti namjeravaju da prošire dostupnost kupcima iz jugoistoka Evrope.

Kupci trenutno mogu birati između više od 35.000 aktivnih ponuda proizvoda iz 50 kategorija, među kojima je trenutno najveća ponuda proizvoda u kategorijama računara, elektroničke opreme, igračaka, igara i razonode te doma i vrta.

Telekom prepoznaje Piazz kao novi korak u razvoju internetske ponude, vjerujući da je “njegova ključna prednost u odnosu na slične internet prodajne kanale i upoređivače cijena u tome što se čitav proces od prezentacije proizvoda i dobavljača do odabira i plaćanja u odvija unutar platforme”.

Prema Telekomu, web stranica okuplja specijalizovane maloprodaje, etablirane internet trgovine i uvoznike marki, kao i manje butike bez sopstvenog internet kanala prodaje.

„Na ovaj način kupci imaju transparentnu ponudu vrlo širokog asortimana proizvoda na jednom mjestu, a posebnost internet tržišta je da jedan proizvod može ponuditi nekoliko različitih trgovaca, pa kupac odlučuje o najprikladnijoj ponudi i plaća proizvod direktno trgovcu.”

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.