Uprava carina i Aerodromi preuzimaju fri šopove od Regal Impex-a?

Dodajte komentar

Uprava carina Crne Gore danas popodne je na Aerodromu u Podgorici i objektu fri šopa, u posjedu kompanije Regal Impex iz Podgorice, pod izgovorom da mijenjaju bravu na zadnja vrata, promijenili cilindar brave i ušla u prostorije tog fri šopa.

To je “Vijestima” uz prateći snimak koji je dostavio redakciji “Vijesti” saopštio advokat Regal Impex-a Vladan Bojić i naveo da je “na licu mjestu prisustvovala ovlašćena predstavnica zakupca Ana Šebek”.

Iz Aerodroma Crne Gore “Vijestima” je večeras rečeno nezvanično da je danas “otvoren zadnji tj. evakuacioni izlaz iz fri šopa da bi se završio carinski postupak, a da firma Regal Impex više od pola godine nema licencu za obavljanje djelatnosti u slobodnim carinskim prodavnicama na aerodromima”.

Advokat Bojić tvrdi, međutim, da su carinici odbili da Ani Šebek daju novi ključ a onda je, kako tvrdi, lično došao direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Danilo Orlandić i “zaprijetio joj”, kao ovlašćenom licu da će sjutra ujutro sa svojim ljudima razbiti i prednju bravu na fri šopu, i da će inventar i imovinu Regal impex-a vrijednu više od 100.000 eura izbaciti iz objekta kako bi uselili novog zakupca.

“Sve to bez prethodne pravosnažne i izvršne sudske odluke i završetka postupka, pred Privrednim sudom, u vezi ovog zakupa. Sve i da se taj postupak završi, ACG moraju pokrenuti parnicu za iseljenje i izdejstvovati pravosnažnu presudu, i ispravu da moj klijent oslobodi od lica i stvari dva fri šopa u Podgorici i Tivtu”, istakao je advokat Bojić.

Iz ACG su “Vijestima” objasnili da je evakuacioni izlaz, za koji nijesu imali ključ morao biti otvoren, te da je korisnik prostora tokom današnjeg dana “kamionom, o svom trošku, odvezao robu iz ovog objekta”.

Advokat Bojić smatra, međutim, “da su se stekli uslovi i elementi bića više krivičnih djela i protiv pravnih radnji” zbog čega planiraju “da već sjutra podnesu krivične prijave i protiv ACG, i njegovog direktora lično”.

Iz ACG su zaključili da iz Regal Impex-a “nikada nijesu bili u pravu, kao što nijesu ni sada”.

ACG je, nakon tendera sprovedenog krajem 2018.godine, izabrao prošle godine novog zakupca fri šopova – irsku kompaniju Air Rianta International i tvrde da ugovor sa Regalom nije na snazi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *