Spajanje banaka planirano za 11. decembar

Spajanje Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke (CKB) planirano je za 11. decembar i do tog dana svi klijenti Podgoričke banke treba da imaju i nove transakcione račune u CKB-u. Datum spajanja i instrukcije o koracima koje klijenti Podgoričke banke treba da preduzmu nalaze se u pismu-ponudi, kojim ovih dana obavještavaju klijente.

“Spajanje CKB i Podgoričke banke je u toku, projekat napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se sredinom decembra ove godine, nakon skoro godinu i po dana organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, dvije banke spojiti i od tog momenta poslovati pod nazivom CKB banka”, zvanično je odgovoreno “Vijestima u CKB banci, članici mađarske OTP grupe, na interesovanje.

Mađarska grupacija kupila je prošle godine Podgoričku banku, članicu Sosijete ženeral grupe, koja se povukla sa nekoliko regionalnih tržišta, uključujući i Crnu Goru.

Novi računi, obavijestiti poslodavce
Iz CKB banke je rečeno da su u skladu sa zakonom svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, prije nekoliko dana poslali pismo – ponudu za otvaranje transakcionog računa kod CKB-a, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa.

“Savjetujemo klijentima da, ako nekim slučajem nisu dobili to pismo, posjete svog ličnog bankara u ekspozituri Podgoričke banke. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka. Napominjemo da će u narednih godinu dana, nakon pravnog spajanja banaka, uplate izvršene na postojeće račune u Podgoričkoj banci biti prihvaćene, a uplaćeni novac preusmjeren na novootvorene račune u CKB banci. Ipak, molimo klijente da na vrijeme obavijeste svoje poslodavce i uplatioce o novom broju računa. Od momenta spajanja banaka, plaćanja u zemlji i prema inostranstvu biće omogućena samo sa novih računa otvorenih u CKB”, pojašnjeno je iz CKB banke.

Iz CKB banke je rečeno da će nova banka imati ukupno 35 filijala. U većim gradovima biće zadržane filijale na dvijema lokacijama. Dodali su, između ostalog, da će CKB u okviru svoje mreže ponuditi i 115 bankomata više nego što je imala u prethodnom periodu.

Izvor: Vijesti

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

2 KOMENTARI

  1. Zašto ne pišete kakav se mobing vrši nad radnicima CKB banke gdje se od zaposlenih zahtijeva da “dobrovoljno” napuste radno mjesto?

  2. a prebacivanje u filijale udaljene po 100km isl

Leave a Reply

Your email address will not be published.