Spajanje banaka planirano za 11. decembar

Spajanje Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke (CKB) planirano je za 11. decembar i do tog dana svi klijenti Podgoričke banke treba da imaju i nove transakcione račune u CKB-u. Datum spajanja i instrukcije o koracima koje klijenti Podgoričke banke treba da preduzmu nalaze se u pismu-ponudi, kojim ovih dana obavještavaju klijente.

“Spajanje CKB i Podgoričke banke je u toku, projekat napreduje planiranom dinamikom i očekujemo da će se sredinom decembra ove godine, nakon skoro godinu i po dana organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, dvije banke spojiti i od tog momenta poslovati pod nazivom CKB banka”, zvanično je odgovoreno “Vijestima u CKB banci, članici mađarske OTP grupe, na interesovanje.

Mađarska grupacija kupila je prošle godine Podgoričku banku, članicu Sosijete ženeral grupe, koja se povukla sa nekoliko regionalnih tržišta, uključujući i Crnu Goru.

Novi računi, obavijestiti poslodavce
Iz CKB banke je rečeno da su u skladu sa zakonom svim klijentima koji u Podgoričkoj banci imaju transakcioni račun, prije nekoliko dana poslali pismo – ponudu za otvaranje transakcionog računa kod CKB-a, odnosno obavještenje o promjenama brojeva transakcionih računa.

“Savjetujemo klijentima da, ako nekim slučajem nisu dobili to pismo, posjete svog ličnog bankara u ekspozituri Podgoričke banke. Novi brojevi računa u CKB, koji će zamijeniti postojeće račune u Podgoričkoj banci, biće važeći od momenta spajanja banaka. Napominjemo da će u narednih godinu dana, nakon pravnog spajanja banaka, uplate izvršene na postojeće račune u Podgoričkoj banci biti prihvaćene, a uplaćeni novac preusmjeren na novootvorene račune u CKB banci. Ipak, molimo klijente da na vrijeme obavijeste svoje poslodavce i uplatioce o novom broju računa. Od momenta spajanja banaka, plaćanja u zemlji i prema inostranstvu biće omogućena samo sa novih računa otvorenih u CKB”, pojašnjeno je iz CKB banke.

Iz CKB banke je rečeno da će nova banka imati ukupno 35 filijala. U većim gradovima biće zadržane filijale na dvijema lokacijama. Dodali su, između ostalog, da će CKB u okviru svoje mreže ponuditi i 115 bankomata više nego što je imala u prethodnom periodu.

Izvor: Vijesti

Check Also

Na današnji dan prije 120 godina počela sa radom Prva nikšićka novčana zadruga

Knjaz Nikola dao je zvaničnu podršku osnivanju Prve nikšićke štedionice na današnji dan prije 120 …

2 KOMENTARI

  1. Zašto ne pišete kakav se mobing vrši nad radnicima CKB banke gdje se od zaposlenih zahtijeva da “dobrovoljno” napuste radno mjesto?

  2. a prebacivanje u filijale udaljene po 100km isl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *