Kruzer postaje meka za digitalne nomade i ljubitelje bitkoina

Izgrađen 1991. godine, u svojim tridesetim godinama postaće prvi plutajući centar za ljubitelje bitkoina, prenosi portal Seebiz.

Ocean Builders, specijalizovan za izgradnju samostalnih plutajućih kapsula i kuća, želi da stvori novi životni prostor na okeanu. Služiće kao svojevrsno središte tehnološkog inkubatora za moderne preduzetnike, ljubitelje bitkoina i digitalne nomade.

Uz to, kriptostartapovi moći će da testiraju svoje inovacije i tehnologije u kontrolisanom okruženju, kaže Čed Elvartovski, glavni operativni direktor kompanije Ocean Builders, ključni investitor u projektu i kriptoentuzijasta.

Pročitaj još: Prilika koju Crna Gora ne smije propustiti – viza za digitalne nomade

Cilj projekta, nazvanog kripto-kružni brod, jeste da stvori centar za tehnologiju i inovacije koje će inovatorima, influenserima, digitalnim nomadima i kriptoentuzijastima ponuditi priliku da rade i naprave dom.

Elvartovski je rekao da će buduća “kriptokrstarica” u mediteranske vode stići 4. novembra, a iz Grčke prema Panami – gde će se usidriti – u decembru. Brodom bi trebalo da upravlja Columbia Cruise Services, koji će simbolično dobiti ime po tvorcu bitkoina – Satošiju.

Iako je cijena koju je Ocean Builders platio za krstaricu nepoznata, Elvartovski je otkrio da je koštala mnogo manje nego što bi koštala prije pandemije.

“Pandemija je snizila cijene. Mislim da je vrijednost broda prošle godine bila 100 miliona dolara, ali nismo toliko platili “, rekao je odgovarajući na jedno od pitanja novinara prilikom najave vijesti o novom projektu.

Cruise Industry News kaže da se ljubiteljima kriptovaluta, prema informacijama s interneta, kabine “Crypto Cruise Shipa” prodaju po cijeni od 25.000 do 50.000 američkih dolara, s ukupno 777 kabina dostupnih za prodaju.

Objašnjavajući zašto je kompanija odabrala baš Panamu za ovaj projekat, Elvartovski kaže: “Kriptovalute su u Panami potpuno legalne, nemaju centralnu banku … Oni imaju svoju valutu, ali ovde svi koriste dolare, tako da definitivno nema zakona koji nalaže njihove valute.”

Check Also

Naslovne strane dnevnih novina za 24. januar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *