Besplatne obuke za programiranje i posao za najbolje polaznike

Dodajte komentar

Nova generacija polaznika besplatnih obuka za web programiranje Amplitudo akademije počeće sa edukacijom 9. novembra 2020. godine. Danas je zvanično počelo i prijavljivanje koje će trajati do 1. novembra. Najbolje polaznike očekuje zaposljenje.

Zainteresovani svoj CV ili motivaciono pismo mogu poslati na mejl [email protected] ili putem sajta www.amplitudo.me/academy. Kako bi se prijavili i učestvovali na prijemnom zakazanom za 4. novembar dovoljno je da kandidati poznaju osnove programiranja i osnove algoritama.

Besplatne web development obuke trajaće 6 mjeseci tokom kojih će sa polaznicima raditi iskusni mentor sa gostujućim predavačima. Osim ovladavanja najvažnijim tehnologijama i alatima programiranja polaznici će imati priliku rade na minimum dva konkretna projekta što će im omogućiti da sa obuke izađu sa konkretnim praktičnim znanjem.

Ovo je treća generacija koja se upisuje na Amplitudo Akademiju koja je sa radom počela 2018. godine sa ciljem prevencije „odliva mozgova“ iz Crne Gore, pružanjem konkretne podrške mladima u sticanju vještina i znanja, stvaranjem kompetentnog kadra u profesiji koja je jedna od najperspektivnijih danas i smanjenja nezaposlenosti. Tako su rezultat prve dvije generacije preko 100 obučenih kandidata većinom i zaposlenih, od čega 22 u samom Amplitudu.

Misija Akademije, koju su od početka podržale i institucije kao što su Ministarstvo nauke Crne Gore i Inovaciono-preduzetnički centar “Tehnopolis”, je i eliminacija praznine između formalne edukacije i potreba tržišta rada i preusmjeravanje mladih na djelatnosti u kojima postoji deficit kadra.

Amplitudo Akademija je pokrenula i prve obuke za dizajn i programiranje video igara u Crnoj Gori, a planira se i proširenje na druge oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *