Ministarstvo finansija

Radenović i Spajić kandidati za ministra finansija?

Mogući kandidati za ministra finansija su stručnjaci Ivan Radenović i Milojko Spajić, saznaju “Vijesti” iz izvora iz krugova nove vladajuće većine.

Mandatar za sastav Vlade, Zdravko Krivokapić, najavio je u jučerašnjem gostovanju na TV Vijesti da ima čvrsto rješenje za ministra finansija, ali ime nije još nije želio da saopšti.

Ivan Radenović je završio četvorogodišnje studije na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2008. godine. Kao stipendista je studirao na fakultetima u Bratislavi i Ljubljani, a usavršavao se na Bečkom, kao i univerzitetima Berkli, Bokoni, Džordžija Tek… Nakon osnovnih studija završava dva magistrata, jedan na ESCEM biznis školi u Poatjeu u Francuskoj i drugi na London Metropolitan univerztitetu u Britaniji, oba iz oblasti finansijskog menadžmenta kao najbolji student u klasi.

U Londonu 2009. počinje posao u Kredit Svisu (Credit Suisse), u timu za akvizicije i spajanja. U najveću evropsku banku, Dojče bank (Deutsche Bank) prelazi 2014, u tim za takozvane specijalne situacije gdje ima titulu izvršnog direktora. Za DB je 2018. radio i na Vol Stritu, nakon čega se vratio u London.

Milojko Spajić je nestranačka ličnost i tokom kampanje je bio član savjetničkog tima nosioca izborne liste “Za budućnost Crne Gore” i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića.

Magistar je finansijskog inženjeringa. Kao stipendista japanske vlade završio je osnovne studije na japanskom jeziku, a potom završio master studije u Parizu. Radio je na Vol Stritu, kao i u Tokiju i Singapuru.

 

Check Also

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: prva nagrada za „Budućnost“

Svečanim proglašenjem pobjednika večeras je završen prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *