CVC Capital kupio tri marine od turske Dogus grupe

Dodajte komentar

Kompanija CVC Capital Partners danas je objavila kako je fond CVC Fund VII kupio tri marine Dogus grupe koje su poslovale u sklopu D-Marin grupe.

Pomenute marine nisu bile dio januarske akvizicije, nakon koje je fond postao vlasnik D-Marin marina u Grčkoj i Hrvatskoj. Kompanija tako u svom portfelju sada ima ukupno 14 marina – u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori.

István Szőke, partner u kompaniji CVC Capital Partners, izjavio je: – Skoncentrisani smo na stvaranje vodeće svjetske kompanije za upravljanje premium marinama kroz poticanje organskog rasta i dalje akvizicije. Naše je poslovanje pokazalo svoju otpornost i iskoristilo rast prodaje plovila i nautičkog turizma u regijama u kojima poslujemo.

Steven Rudnitsky, predsjednik i privremeni glavni izvršni direktor tvrtke D-Marin, istaknuo je kako je kompanija uvela postrožene sigurnosne protokole kako bi svoje klijente i zaposlene zaštitila od bolesti COVID-19, te dodao: – Naši su klijenti otkrili kako usprkos pandemiji jedrenje može biti siguran oblik rekreacije, pa uživaju posjećujući naše predivne destinacije.

Pomenute turske marine jesu Didim s 576 vezova u moru te 600 na kopnu; Gocek, s 380 vezova u moru te 150 na kopnu, te Turgutreis, koja ima 550 vezova u moru 150 na kopnu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *