Nova znanja važnija nego ikad prije

Dodajte komentar

Neprekidno sticanje novih vještina na popularnim digitalnim platformama, unapređenje znanja, ulaganje i rad na sebi uz stalno praćenje trendova i dešavanja na tržištu rada, danas su neophodni preduslovi za uspješnu karijeru u takozvanoj novoj realnosti, zaključeno je na prvoj online regionalnoj konferenciji u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

Uz prijavljenih preko 2.000 učesnika, na konferenciji “Spremni za novu realnost“ mladi su od predavača, uspješnih preduzetnika i poslovnih ljudi, mogli da čuju kako da se prilagode novoj realnosti i startuju svoju karijeru na najbolji način.

Inspirativni govornici iz kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, poznati preduzetnici i influenseri Andrijana Vešović poznatija kao Zombijana Bones, Ena Čubrilo poznatija kao Ena Luna, Lea Davogić, di-džej, model i pijanistkinja, poznatija kao Blairlea, Nikola Radojčić, osnivač brenda Dechkotzar, i Vladimir Vulić, konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija i suosnivač Digitalizuj.me, tokom vebinara mladima su predstavili svoj razvojni put, ali i dali savjete ili praktična znanja kako da budu svoji, vjeruju u uspjeh i ono što rade.

Zombijana je sa učesnicima podijelila kako je nakon rada u firmama odlučila da postane freelancer i dala savjete za one koji su na početku karijere.

„Početak je bio težak, svaki dan sam crtala nešto, aplicirala na konkurse i bila odbijena. Nisam odustala, desio se prvi osvojeni konkurs, potom još jedan, a veliki klijent došao je nakon nekoliko godina. Zato, ne budite strogi prema sebi, budite uporni i strpljivi, grabite svaku priliku i iskoristite prostor na internetu i za samopromociju i za učenje“, poručuje ova uspješna dizajnerka, koja iza sebe ima oko 6.000 ilustracija.

Govoreći kroz sopstveni primjer o stalnom prilagođavanju realnosti, Vladimir Vulić poručio je mladima da nikad ne prestaju sa učenjem.

„Najbolja stvar koju treba da naučimo mlade je da treba da se mijenjaju i da budu spremni da naprave sopstveno zanimanje. Počnite nešto što ne bi postojalo da vas nije bilo – blog, kanal na YouTube, NVO, jer ćete na taj način steći znanje, iskustvo, vrijednosti i mrežu za nastavak života“, poručio je Vladimir, dodajući da je i svaki neuspjeh sastavni dio uspjeha.

Platforma Coca-Cola podrška mladima mjesto je gdje mladi kroz edukativne vebinare, inspirativne predavače a potom i mentorstva menadžera kompanije Coca-Cola HBC, mogu da se upoznaju sa primjerima dobre prakse, dobiju smjernice i praktična znanja, kako bi započeli sopstveni biznis ili gradili karijeru na tržištu rada. Kroz program Coca-Cola podrška mladima do sada je u Crnoj Gori osnaženo oko 500 mladih.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *