Ovo su valute čiji se rast očekuje nakon koronakrize

Analitičari Goldman Sachsa istakli su meksički pezos kao najsigurniju opkladu među valutama tržišta u razvoju koja će profitirati nakon što prođe koronakriza.

U bilješci od četvrtka, Goldmanovi stratezi sugerišu da, iako je prerano za opklade na tržišta u razvoju, s još uvijek prevladavajućim rizicima i volatilnim dolarom, nije prerano početi sistemski razmišljati o mogućnostima nakon što kriza popusti.

Rukovodilac globalne devizne politike Kamakshya Trivedi i rukovodilac EM Cross-Asset Research Caesar Maasry, zajedno s timom stratega, odredili su pezos kao najatraktivniji. Prate ga južnoafrički rand (ZAR) i ruska rublja (RUB).

Trgovanje valutama odnosi se na ono gdje se ulagači zadužuju u visoko prinosnoj valuti kako bi finansirali trgovinu s nisko prinosnom valutom, s ciljem bilježenja razlike između dvije stope. Ciklična beta osjetljivost je valute na širi ekonomski ciklus i povrat na tržište.

„Pezos je i dalje naš najbolji izbor u ovoj grupi: iako se čini da ima manje „prostora za rast“ od nekih drugih valuta visokih prinosa s tržišta u razvoju, ovotjedna rasprodaja znači da je odnos USD / MXN i dalje preko 10% više od svojih nivoa koje je držao prije koronakrize”, rekli su Trivedi i Maasry u bilješci.

“Iz srednjoročne perspektive, kombinacija pezosvih makroekonomskih temelja koje podržavaju valutu i još uvijek visokih prinosa čine ga atraktivnim izborom.”

USD / MXN se kretao oko 22,2 u petak ujutro.

U odnosu na pezos, analitičari Goldmana sugeriraju da i rand i rublja imaju više prostora za rast. Rand vide kao “duboko podcijenjen”, a rublja je smanjila gubitke u odnosu na rasprodaju otprije godinu dana.

Check Also

Binance se povlači sa ruskog tržišta

Mjenjačnica kriptovaluta Binance povlači se s ruskog tržišta, nekoliko mjeseci nakon što su mediji izvijestili …

Leave a Reply

Your email address will not be published.