5-minutna rutina pomoću koje ćete imati daleko bolji radni dan

Za uspješan početak radnog dana i obavljanje ove jutarnje rutine, potrebno je odvojiti svega nekoliko minuta prije početka radnog vremena u svrhu poboljšanja radne produktivnosti, raspoloženja i na kraju krajeva tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Sve ovo možete učiniti na radnom mjestu, ali ukoliko niste sami u prostoriji već je dijelite s više kolega, potrudite se da dođete na posao nekoliko minuta prije ostalih kako bi imali potrebni mir i tišinu.

Prvi minut – Zatvorite oči, očistite glavu od negativnih misli i dovedite se u stanje meditacije. Ugasite mobilni uređaj ili tablet jer su upravo oni najveći krivci dekoncentraciji i osjećaju nelagode.

Drugi minut – Koncentrišite se na disanje. Mnogi zaboravljaju da je upravo pravilno disanje ključ mentalnog zdravlja jer na taj način optimalna količina kiseonika stiže do mozga te stvara osjećaj smirenosti i ugode.

Treći minut – Sada kada ste potpuno smireni i koncentrisani, pokušajte na papir napisati (ili nacrtati) radne zadatke za tekući dan. Tako ćete imati bolji uvid u obaveze koje vas očekuju, a ujedno ćete se pobrinuti da ne zakasnite na dogovoreni sastanak ili radni ručak.

Četvrti minut – Nakon što se zapisali ideje i radne obaveze u notes, odvojite barem minut vremena kako bi još jednom sve pregledali i prekontrolisali. Često se dogodi da pri ponovnom pregledu bilješki, uočite da ste slučajno nešto zaboravili da napišete ili ste se možda nečeg sjetili u međuvremenu.

Peti minut – BAcite sve iz ruku, zatvorite oči i provedite zadnji minut ove rutine u tišini i koncentraciji.

Nakon ovakve jutarnje vježbe, sigurno ćete se osjećati puno opuštenije i spremniji se uhvatiti u koštac s novim radnim izazovima.

Izvor: Poslovni dnevnik

Check Also

Spajanje banaka planirano za 11. decembar

Spajanje Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke (CKB) planirano je za 11. decembar i do tog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *