Telekom akcionarima dijeli 1,89 miliona eura dividende

Dodajte komentar

Akcionari Crnogorskog Telekoma odlučili su juče da se dio prošlogodišnje neto dobiti te kompanije, vrijedan 1,89 miliona eura, isplati na ime dividende.

Preostali dio dobiti od 2,4 miliona eura, kako je saopšteno iz Telekoma, raspodijeliće se u zadržanu dobit.

“O njenoj eventualnoj isplati, u zavisnosti od finansijske pozicije kompanije, biće odlučivano na prvom narednom zasijedanju Skupštine akcionara”, sapštili su predstavnici kompanije, precizirajući da je Telekom prošle godine ostvario 4,3 miliona eura neto dobiti.

Dioničari su na redovnoj godišnjoj Skupštini usvojili i finansijski izvještaj o poslovanju za prošlu godinu.

“Prošlu poslovnu godinu Telekom je završio na liderskoj poziciji na tržištu u postpejdu, u oba segmenta, odnosno po broju rezidencijalnih i poslovnih korisnika, kao i korisnika mobilnog interneta. Zahvaljujući tome, Telekom je pozitivna kretanja prihoda u prošloj godini ostvario od postpejd usluga, pod uticajem restrukturiranja portfolija i rasta broja korisnika, zatim od TV usluga usljed rasta broja korisnika, kao i od prodaje opreme” rekli su u Telekomu.

U skladu sa zakonskom obavezom, razriješen je Odbor direktora izabran na prethodnoj redovnoj Skupštini akcionara, a odlukom o imenovanju članova tog tijela reizabran je Bord iz prethodnog saziva, pa će i u novom mandatu kompanijom upravljati Siniša Đuranović, Marc Stehle, Daniel Daub, Ivan Bartulović i Tripko Krgović.

Izvršna direktorica Telekoma Dina Cibulskaja kazala je da je prošlu godinu u Telekomu obilježilo donošenje i sprovođenje niza pažljivo planiranih strateških odluka i mjera.

“One su, uprkos početku primjene roming regulacije za zemlje Zapadnog Balkana, počele da daju rezultate već od trećeg kvartala prošle godine, naročito vidljive u četvrtom kvartalu prošle i prvom kvartalu ove godine, i dovele su do rasta naše korisničke baze i zadovoljstva samih korisnika”, navela je Cibulskaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *