Najveće banke Izraela i Emirata potpisale sporazum pred zvanično pomirenje

Najveća izraelska banka objavila je da je potpisala sporazum s najvećom bankom u Dubaiju pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izrael i UAE potpisali su bankovni i finansijski memorandum početkom ovog mjeseca što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dvije zemlje.

Banka Hapoalim je saopštila da je sporazum potpisan sa bankom NBD Emirati prošle sedmice.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je izraelsku poslovnu delegaciju u UAE prošle nedjelje i sastao se sa najvišim poslovnim liderima Emirata.

On je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Šajne Nelson je saopštio da će sporazum sa bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao povjerljivog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Sjeverna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu doputovao je u Vašington, gdje će u utorak potpisati u Bijeloj kući sporazum o normalizovanju odnosa sa UAE i Bahreinom.

Check Also

Božo Mihailović izabran za predsjednika Odbora direktora Plantaža

U  skladu sa odredbama Statuta održana je konstitutivna sjednica  Odbora direktora,  na kojoj je za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *