Izvršitelji imaju plate od tri hiljade do 14.000 eura

Agencija za sprečavanje korupcije ASK objavila je najnovije izvještaje o imovini za 28 javnih izvršitelja čije su plate veće čak i od ambasadorskih, budući da pojedini mjesečno raspolažu i iznosima od skoro 15.000 eura. Njih 20 od 30 nije dalo saglasnost da im ASK kontroliše bankovne račune, iako mnogi od njih posjeduju i ušteđevinu, piše Dan.

Najveći mjesečni prihod od svih izvršitelja prijavila je Aleksandra Tomković Vukoslavčević iz Podgorice, koja je navela da je lani zaradila čak 177.510 eura, odnosno mjesečna zarada joj je bila 14.792 eura. Za razliku od većine kolega, ona je dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune. Odmah iza nje po prihodima je javni izvršitelj Snežana Pavličić, koja je navela da joj je mjesečni prihod čak 8.814 eura. Ona je prijavila da je vlasnica po dva stana i poslovna prostora, ušteđevine od 43.143 eura i nije dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune u bankama.

Javna izvršiteljka Maja Ajković iz Nikšića prijavila je da joj je lani u prosjeku plata bila čak 6.560 eura, ali nije dala saglasnost da joj ASK kontroliše račune. Njen kolega, koji je zadužen za Bijelo Polje i Kolašin, prijavio je zaradu od 6.041 euro, a od imovine posjeduje livadu, voćnjak, 2.000 eura ušteđevine i nije dao saglasnost za kontrolu bankovnih računa.

Izvršiteljka zadužena za Pljevlja i Žabljak Snežana Begović prijavila je mjesečnu zaradu od 4.568 eura i nije dala saglasnost za kontrolu bankovnih računa. Ona je prijavila da je suvlasnica jednog stana sa suprugom Ninom, koji na svoje ime ima još jednu stambenu jedinicu.

Izvršitelj sa Cetinja Vidak Latković naveo je da mu je plata 5.319 eura, uštedio je 27.000 i nije dozvolio da mu se kontroliše stanje u bankama. Njegov kolega iz Podgorice Vasilije Mićović prijavio je platu od 1.462 eura, ušteđevinu od 130.000 i nije dao saglasnost za kontrolu računa. Siniša Milačić je naveo da kao javni izvršitelj mjesečno prihoduje 1.394 eura. Naveo je da mu se duguje 5.600 eura i dao je saglasnost za kontrolu računa.

Izvršitelj iz Ulcinja Mitar Mirović ima platu od 2.720 eura, vlasnik je jedne kuće i dao je saglasnost ASK-u da mu kontroliše stanje u bankama. Njegova koleginica iz Nikšića Biljana Nikčević ima platu od 2.580 eura, prijavila je dva motorna vozila i nije dala saglasnost da joj se kontroliše stanje u bankama.

Izvršiteljka Ana Nikić ima mjesečnu zaradu od 5.959 eura, ima potraživanje od 16.000 eura i nije dala saglasnost za kontrolu računa. Njen kolega Dušan Nišavić kao izvršitelj zarađuje 2.726 eura mjesečno, a nije dao saglasnost za kontrolu računa.

Podgorički izvršitelj Ivan Petrović ima mjesečnu zaradu od 3.831 eura, vlasnik je kuće i imanja, a nije dao saglasnost za kontrolu računa. Njegov kolega iz Kotora Darko Rajković, takođe, ne želi da mu ASK kontroliše račune, a ima mjesečnu zaradu od 3.721 euro, 51.000 ušteđevine, a sa suprugom posjeduje 11 nepokretnosti, četiri automobila i pet komada oružja.

Podgorički izvršitelj Irfan Ramović radi za platu od 3.671 eura i dao je saglasnost za kontrolu računa. Izvršiteljka iz Kotora Branka Samardžić navela je da joj je mjesečna zarada 4.009 eura, a sa suprugom posjeduje 10 nepokretnosti i pet automobila. Ona je dala saglasnost da joj se kontrolišu računi.

Javni izvršitelj Ivan Sekulić, koji je nadležan za područje Bijelog Polja i Kolašina, prijavio je mjesečnu zaradu od 3.784 eura, a na ime njegove supruge Tijane, koja radi u bjelopoljskoj bolnici, vode se dva stana. Sekulić nije dao saglasnost za kontrolu računa. Izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović ima platu od 4.720 eura. Sa suprugom posjeduje pet nepokretnosti, četiri auta i nije dozvolio kontrolu računa. Izvršitelju iz Kotora Vladanu Vujoviću plata je 2.819, NovakuVukčeviću 3.115, a Davoru Vukoviću 4.807. Nijedan od njih nije dao saglasnost za kontrolu računa.

Na sajtu ASK nema podataka o imovini za izvršitelje Vladimira Vujotića i Marka Đakovića, dok je Jasminka Bojović privremeno udaljena.

Bošković ima bogatstvo u nekretninama

Podgorički javni izvršitelj Aleksandar Bošković prijavio je mjesečnu zaradu od 3.690 eura, a vlasnik je četiri stana, jednog poslovnog prostora, tri podruma, automobila marke “mercedes” i ima ušteđevinu od 183.000 eura. On, takođe, nije dao saglasnost da mu se kontrolišu računi u bankama.

Njegov kolega iz Rožaja Armin Camić naveo je u izvještaju o imovini i prihodima da mu je plata 2.000 eura, a prijavio je da i njegova supruga Alma radi u kancelariji javnog izvršitelja za 500 eura. On je prijavio da sa suprugom posjeduje četiri vozila i dao je daglasnost za kontrolu računa.

Javnom izvršitelju Dejanu Čoguriću plata je 5.526 eura, nije prijavio nikakvu imovinu i nije dao saglasnost da mu ASK kontroliše bankovne račune. Nikšićki izvršitelj Radovan Koprivica prijavio je platu od 1.590 eura, njegova supruga Marija radi za 475, a prijavili su da posjeduju po stan od 54 i 36 kvadrata. Koprivica je dao saglasnost za kontrolu računa.

Ivana Jelušić, javna izvršiteljka iz Podgorice, prijavila je platu od 1.850 eura i nije dala saglasnost za kontrolu računa. Njen kolega iz Danilovgrada Mato Jovićević prijavio je mjesečnu zaradu od 2.252 eura, pet vozila, 1.500 eura ušteđevine i nije dao saglasnost da mu se provjeri stanje u bankama.

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.