Neuspješna četvrta prodaja imovine Galenike u stečaju

Dodajte komentar

Ni ovog puta nije bilo interesovanja za kupovinu kompleksa upravne zgrade nekadašnje farmaceutske kuće Galenika kod Krivog mosta, koji uključuje prostor za proizvodnju i magacin sa pokretnom imovinom i zemljištem.

Cijena je u odnosu na prethodni poziv bila nešto manja, imajući u vidu da je stečajni upravnik Veselin Perišić prvobitno nudio za 3,8 miliona eura, a posljednjim pozivom za 3,16 miliona eura na koliko je imovina i procijenjena. Na prodaju je bio i objekat za proizvodnju u Donjem Zagaraču površine 958 kvadrata sa opremom i zemljištem ispod i oko objekta po cijeni od 817,8 hiljada eura, dok je apoteke u Virpazaru i Sutomoru nudio za 43,7 hiljada odnosno 63 hiljade eura.

U stečaju započetom prije godinu zbog poreskog duga od 2,5 miliona eura, do sada je prodat samo jedan poslovni prostor za 103 hiljade eura. Ukupni dugovi su, prema izvještaju Perišića, preko devet miliona, a veći dio imovine je pod hipotekom Heta asset resolution zbog duga za kredit. Osim Poreske uprave, najveće neobezbijeđeno potraživanje ima beogradska Galenika 3,7 miliona, koja je, bila većinski vlasnike Galenika Crna Gora. Četvrtinu vlasništva imala je država.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *