Cijene stanova u novogradnji u drugom kvartalu 1.000 eura

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila je hiljadu eura i manja je 17,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori je u drugom kvartalu bila veća 6,4 odsto u odnosu na prvi kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ima učešće prosječne cijene kvadrata stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, dok ta pojava nije zabilježena u drugom kvartalu prošle godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila je 974 eura, u primorskom regionu je iznosila 1,23 hiljade eura, u središnjem 669 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 845 eura”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1,12 hiljada eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 655 eura.

Check Also

U moratorijumu 70 miliona eura kredita

Blizu 70 miliona eura kredita nalazi se u moratorijumu, odnosno odložena je otplata kroz mjere …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *