Svjetska premijera: Jeep Grand Wagoneer – luksuz na američki način (foto, video)

Dobro poznato ime iz istorije brenda Jeep se vraća na velika vrata.

Dugo najavljivani Jeep (Grand) Wagoneer je stigao! Doduše, za sada samo u formi koncepta, ali to je prvi korak ka produkcijskim verzijama modela Wagoneer Grand Wagoneer čija će proizvodnja početi 2021. godine, a koji će činiti sam vrh ponude brenda Jeep.

Koncept Grand Wagoneer, koji je Jeep predstavio javnosti u četvrtak 3. septembra ima “plug-in” hibrdni pogon i nakrcan je modernim tehnologijama, dok prostrana putnička kabina odiše luksuzom.

Poseban kuriozitet ovog vozila je to što putnici imaju sopstvene multimedijalne sisteme, sa ekranima osjetljivim na dodir koji se nalaze ispred njihovih sjedišta.

Onima koji sede pozadi, na raspolaganju su ekrani dijagonale 10,25 inča, postavljeni na naslone prednjih sjedišta.

Suvozač, sa druge strane, raspolaže sopstvenim velikim displejom koji je uklopljen u desni dio komandna table i koji ima zaštitu privatnosti tako da vozač iz svoje pozicije ne može da vidi šta je na ekranu.

Na taj način, neće biti dekoncentrisan tokom vožnje već može da se fokusira na upravljanje automobilom i put ispred sebe.

Ali, ni vozač neće biti uskraćen za digitalne ekrane.

Ispred njega je 12,3 inčna digitalna instrument tabla, dok je na vrhu centralne konzole 12,1 inčni displej.

Ni tu nije kraj digitalnim ekranima, s obzirom da su komande 4-zonske klimatizacije i ventilacije smještene na dva displeja – jedan se nalazi naprijed, za potrebe vozača i suvozača, dok je drugi pozadi, za one koji sjede u drugom redu.

To znači da Jeep Grand Wagoneer ima više ekrana čak i od novog Mercedesa S klase, kome mnogi zamjeraju previše digitalnih displeja u kabini.

Za vrhunski ugođaj brine se premijum audio sistem firme McIntosh sa 23 zvučnika.

Kada je riječ o dizajnu, koncept Grand Wagoneer ima prepoznatljiv prednji dio sa karakterističnom maskom hladnjaka po kojoj se prepoznaju svi Jeep automobili.

Tradicionalno oblikovan, sa modernim detaljima u vidu LED svetala, veliki SUV predstavlja upečatljivu pojavu na putu.

Tome doprinose i masivne alu felne od čak 24 inča!

Jeep je saopštio da Grand Wagoneer Concept ima “plug-in” hibridni pogon (PHEV), ali nije otkrio više detalja.

Međutim, ako se zna da će produkcijski model biti zasnovan na istoj mehaničkoj platformi koju koristi Ram 1500, treba očekivati identični ili sličan PHEV sistem koji se nalazi u u tom kamionetu.

Jeep je najavio da će budući produkcijski Grand Wagoneer i Wagoneer moći da se naruče sa čak tri verzije 4×4 pogona i da će biti opremljeni Quadra-Lift sistemnom vazdušnog oslanjanja.

Oba modela će se izrađivati u FCA fabrici u Detroitu, a start proizvodnje je planiran za drugi kvartal 2021. godine.

Izvor: b92

Check Also

Sava osiguranje zapošljava: Saradnik za poslove osiguranja

Akcionarsko društvo Sava osiguranje Podgorica raspisuje O G L A S za radno mjesto SARADNIK …

Leave a Reply

Your email address will not be published.