Cloud Call centar – digitalna usluga Telekoma koja će transformisati vaše poslovanje

Cloud Call centar, odnosno virtuelni Call centar nova je digitalna usluga za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma, kojom ova kompanija želi da unaprijedi poslovanje svojih partnera i klijenata. Cloud Call centar korisnicima nudi sve pogodnosti tradicionalnog call centra bez ulaganja u dodatnu infrastrukturu, opremu, IT kadar ili softver.

Tačne i precizne informacije i brz odgovor na različite zahtjeve prioriteti su modernog poslovanja koje su pred kompanije postavili njihovi korisnici i klijenti. Da bi odgovorile na taj zadatak, mala i srednja, ali i velika preduzeća su pred izazovom – kako izdržati dodatne troškove koji podrazumijevaju opremu, infrastrukturu i softvere ne ugrozivši poslovanje, a pruživši korisničko iskustvo na nivou koji kompanija garantuje svojim klijentima i korisnicima?

„Naše Cloud rješenje za Call centar omogućava istovremeni rad agenata na različitim lokacijama; dovoljna je samo internet veza. Svoj puni kapacitet Cloud Call centar pokazao je u prvom, i tehnički veoma kompleksnom i izazovnom projektu – tokom izbornog dana, kada je opsluživao 30 agenata CeMI-ja koji su istovremeno primali dolazne pozive i koordinirali mrežom na terenu. Uz to, Cloud Call centar smo u ovom konkretnom slučaju uspjeli da aktiviramo u najkraćem roku, za jedan dan, i s obzirom na ogroman broj istovremenih dolaznih poziva i agenata, sistem je radio bez problema“, kazala je Tanja Knežević, menadžer Odjeljenja za korisničko iskustvo u Telekomu, koja je vodila projekat implementacije ovog rješenja.

U Telekomu ističu i da Cloud Call centar podržava rad više agenata i supervizora, bilo da klijenti zovu vas ili vi njih, i omogućava kompanijama instant poruke za najbržu direktnu komunikaciju sa klijentima. Aplikaciji se može pristupiti s računara ili mobilnog uređaja, a prilagođena je različitim sektorima – za turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, specijalizovane prodajne lance, taxi službe, banke i osiguravajuća društva, internet poslovanje…

Kako poručuju iz Telekoma, prednost Cloud Call centra, naprednog digitalnog rješenja koje jedini u Crnoj Gori nude svojim poslovnim korisnicima, jeste u tome što svako može odabrati rješenje po mjeri svog biznisa.

„Ovo je jedno u nizu digitalnih rješenja koje nudimo svojim poslovnim korisnicima, i koja ćemo nastaviti da predstavljamo u narednom periodu. Kako bismo partnerima dodatno olakšali upoznavanje sa servisima i alatima sa kojima do sada možda nisu bili u prilici da se upoznaju, organizovaćemo i prezentacije i obuke za sve koji su zainteresovani. Telekom je ranije pokazao da je lider u digitalnoj transformaciji biznisa, pa smo sebi postavili zadatak da nastavimo sa razvojem rješenja koja će promijeniti način poslovanja u privatnom i javnom sektoru“, rekla je Tanja Bokan, menadžer Odjeljenja za digitalnu transformaciju u Telekomu.

Više informacija o digitalnim alatima i rješenjima za poslovne korisnike, kao i kontakt, moguće je pronaći na sajtu https://telekom.me/poslovni-korisnici.

Check Also

CKB i Podgorička banka pridružuju se i ove godine obilježavanju Nedjelje štednje

Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica (CKB) i Podgorička banka AD Podgorica (Podgorička banka), članice OTP …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *