Amerikanci uštejdeli 411 miliona dolara dnevno radeći od kuće

Amerikanci su dnevno štedjeli 758 miliona dolara od početka pandemije koronavirusa, računajući u to utrošeno vrijeme i troškove puta, time što su redukovali odlaske na poslove, pokazalo je novo istraživanje ekonomiste sa Upwork-a, Adama Ozimeka.

To doprinosi ukupnom ekonomskom uticaju od skoro 91 milijardu dolara, pokazalo je istraživanje ove frilensing platforme.

Uštede su podijeljene u nekoliko kategorija, uključujući direktne troškove i vrijeme, pri čemu vrijeme donosi najveće ekonomske koristi.

Ako je prosječna vrijednost sat vremena provedenog u putovanju automobilom 12,5 dolara, Amerikanci su kolektivno uštejdeli 411 miliona dolara dnevno boraveći kod kuće.

Manja putovanja do benzinske pumpe ili servisa dodaje još 183 miliona dolara dnevne uštede.

Smanjenje nesreća, zagađenja i drugih socijalnih uticaja doprinijeli su sa 164 miliona dolara više u kasni, zaključeno je u istraživanju koje se temelji na nekoliko ekonomskih studija, uključujući izveštaj iz 2019. godine o troškovima putovanja na posao.

Kada su u pitanju Amerikanci koji su se vozili na posao prije pandemije, svaki od njih je do sada u prosjeku uštedio više od 2.000 dolara radeći od kuće od sredine marta.

Putnici su štedjeli više od 70 minuta dnevno u oblastima kao što su Njujork, Vašington i San Francisko.

Check Also

Šta se zna o Sinofarmovoj vakcini koja stiže u Crnu Goru?

Ministarstvo zdravlja Crne Gore danas je saopštilo da će Crna Gora do kraja januara dobiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *