Credit Suisse zatvara 37 poslovnica u Švajcarskoj

Švajcarska banka “Credit Suisse” saopštila je da planira da zatvori 37 filijala u domovini u okviru napora da poslovanje učini efikasnijim, poručivši da je gašenje jednog broja radnih mjesta neizbježno.

Iz banke su naveli da bi najavljene promjene trebalo da budu realizovane do kraja ove godine, čime će broj filijala u Švajcarskoj biti sveden na 109 sa sadašnjih 146.

Dio ovog smanjenja će biti posljedica spajanja poslova njihove podružnice Neu Argauer banke, u sjevernom kantonu Argau, sa poslovanjem “Credit Suisse”-a. Banka je dodala u saopštenju da je u posljednje dvije godine zabilježila rast korišćenja online bankarstva za 40 posto, dok se upotreba njene usluge mobilnog bankarstva više nego udvostručila.

Takođe napominje da je kriza Covid-19 dodatno ubrzala te trendove i da broj posjeta klijenata filijalama već godinama opada.

Švajcarski zajmodavac je dodao da je ””smanjenje broja zaposlenih neizbježno”” i u Neu Argauer banci i u “Credit Suisse”-u, ali nije iznio bilo kakve cifre, napominjući da se vode razgovori sa predstavnicima zaposlenih s ciljem da se nađu radna mjesta za što više ljudi u banci ili negdje drugdje.

“Credit Suisse” predviđa da će ostvariti uštedu troškova od oko 100 miliona franaka (110 miliona dolara) počev od 2022. godine.

Check Also

Svjetske berze u zelenom, sve što slijedi zavisi od trenda inflacije

Na globalnim berzama cijene akcija su prošle nedjelje porasle zahvaljujući nadi investitora da će uskoro …

Leave a Reply

Your email address will not be published.