Skroman promet i pad indeksa obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Skroman promet i pad indeksa obilježili su ovu sedmicu na Montenegroberzi u kojoj se trgovalo akcijama samo nekoliko kompanija. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MHCE10 pao je neznatno na 679,55 poena, a MONEKS 0,4 odsto na 10.077,97 bodova. Promet, realizovan kroz svega 11 transakcija, bio je pet puta manji od prošlosedmičnog i iznosio je 28,18 hiljada eura, prenijela je juče agenci ja Mina biznis. Najveće učešće u prometu i količini prodatih akcija imalo je barsko preduzeće “Absolute”. Dionice te kompanije zadržale su prošlosedmičnu cijenu od 33 centa.

Po nepromijenjenoj cijeni trgovalo se i akcijama Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje od 40 centi. Poskupile su akcije kompanije Sveti Stefan hoteli Budva 8,7 odsto na 2,5 eura. Gubili su Ulcinjska rivijera 9,7 odsto na 3,24 eura i Crnogorski elektroprenosni sistem 3,5 odsto na 55 centi.

Ovu sedmicu obilježila je vijest da je crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajnz (MA) obnovio u srijedu avio-liniju sa Srbijom. MA će pružiti mogućnost dolaska u Crnu Goru dva puta dnevno, na linijama iz Beograda ka Podgorici i Tivtu. Takođe će obezbijediti izuzetno povoljne cijene karata koje idu od 109 eura do 119 eura, sa svim taksama.

Elektroprivreda (EPCG), čijim akcijama se ove sedmice nije trgovalo, obilježila je 110 godina postojanja i uspješnog rada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *