easyJet ukida brojne letove prema Hrvatskoj

Dodajte komentar

Britanski EasyJet objavio je saoptenje na svojim mrežnim stranicama u kojima najavljuje skoro zatvaranje svoje tri velike vaze u Velikoj Britaniji, isključivo zbog smanjene potražnje uzrokovane globalnom pandemijom.

Radi se o dva aerodroma u Londonu, Stansted i Southend, te bazi ove kompanije u Newcastleu. Iz sva tri pomenuta aerodroma postoje direktni letovi ove kompanije prema Hrvatskoj, preciznije, prema Puli, Splitu i Dubrovniku, piše Croatian Aviation.

Zatvaranje ovih baza dogodiće se vrlo skoro, već 01. septembra, uz najavu da će se saobraćaj iz ovih aerodroma obnoviti u ljetnom redu letenja 2021. godine. EasyJet će na sljedećim linijama saobraćati prema Hrvatskoj do kraja avgusta, a neke od njih su već ukinute:

London Stansted – Dubrovnik,

London Stansted – Split,

London Southend – Dubrovnik,

London Southend – Pula,

Newcastle – Split.

EasyJet će u septembru saobraćati iz Londona (aerodrom Gatwick) prema Dubrovniku, Splitu i Puli, pa će putnici koji su planirali putovanje sa aerodroma Stansted ili Southend besplatno moći da promijene svoj polazni aerodrom iz Londona.

Putnici koji imaju kupljenu kartu na liniji Newcastle – Split za septembar, moraće da koriste liniju iz Manchestera za dolazak u splitski aerodrom. Ta će linija takođe saobraćati kroz cijeli septembar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *