Dobit NLB Grupe 73,7 miliona eura

U prvoj polovini godine NLB Grupa ostvarila je 73,7 miliona eura neto dobiti, što je 22% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Poslovanje u prvih šest mjeseci obilježila je epidemija covida-19, no nadzorni odbor utvrđuje da je grupa poslovala stabilno i profitabilno, usprkos formiranju umanjenja i rezervisanja, objavila je NLB.

Grupa je u prvih šest mjeseci ostvarila 260 miliona eura neto prihoda iz poslovanja, što je isto kao u prvoj polovini prošle godine, te gotovo nepromijenjenu dobit prije umanjenja vrijednosti i rezervisanja u iznosu od 115,2 miliona eura, što je pad od 1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Umanjenja i rezerviranja u prvoj polovini godine iznosila su 33,2 miliona eura, u poređenju s 5,5 miliona eura u istom razdoblju prošle godine.

Uticaj je djelimično nadoknađen jednokratnim rezultatom prodaje dužničkih hartija od vrijednosti u iznosu od oko 330 miliona eura, što je pozitivno uticalo na poslovanje Grupe u iznosu od 17,2 miliona eura, te uspješnom prodajom NLB Vita u drugom tromjesečju sa doprinosom od 11 miliona eura.

Check Also

Koliko je zlata ostalo na svijetu?

Prošlog mjeseca cijena zlata dostigla je rekord, popevši se na iznad 2.000 dolara po unci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *