Tim Kuk postao milijarder, Apple blizu dva biliona dolara

Izvršni direktor Applea, Tim Kuk, pridružio se klubu milijardera, nakon što su akcije ove kompanije nastavile da rastu.

Appleova tržišna vrijednost je u porastu nakon snažnih rezultata i optimističnih izgleda za tehnološke divove u doba pandemije, koja je mnogima neočekivano poremetila poslovanje.

Kuk trenutno direktno posjeduje 847,969 akcija, što mu je samo prošle godine donelo 125 miliona dolara na platu. Prošle nedjelje je Mark Zakerberg, osnivač Fejsbuka, dostigao magičnu cifru od 100 milijardi dolara, a Kuk je sada stigao “tek” do svoje prve milijarde.

Apple, sa sjedištem u Silicijumskoj dolini, sada je jedina kompanija čija je vrijednost procijenjena na 2 biliona dolara. Prije dvije godine, postala je takođe prva kompanija sa vrijednošću od bilion USD.

Kuk je preuzeo posao od osnivača Applea, Stiva Džobsa, prije devet godina. Njegov status milijardera zasnovan je na akcijama koje posjeduje i kompenzaciji. Godine 2015. je rekao da planira da pokloni veći dio svog bogatstva i već je donirao Appleove akcije u vrijednosti od milion dolara.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *